Ti csak örüljetek, vigadjatok…


 

Én viszont egyáltalán nem vagyok jól. Ez a tavasz mélyen betett nekem. Többhetes kimaradás után újrakezdett poroszkáló futóedzésem után néhány nappal visszatértek deréktáji fájdalmaim. Jelenleg is csak fájdalomcsillapítókon tartom magam, amire tulajdonképpen amióta az eszem tudom, még nem volt példa. De reménykedem…

chrysler_benzinpreis Ám ez a bejegyzés se maradjon nehézfajsúlyú téma nélkül. A „post-peek oil” ránk köszön mindenhonnan. Az ORF mai hírei szerint az USA-ban a Chryslernek (és egyébként is az autóiparnak) olyan pocsékul megy, hogy csalétekül a konszern három évre garanciát vállal a benzin árára. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy aki június másodikáig Chrysler, Jeep vagy Dodge márkájú gépkocsit vesz, annak a cég megtéríti a gallononként (3.785 liter) jegyzett 2.99$ feletti üzemanyag árkülönbözetet. Ha a prognózisoknak hinni lehet, ez elég meggondolatlan lépés volt a Chrysler részéről, hiszen három év múlva akár a duplájára is kúszhat a benzin ára (vagy még magasabbra). A Chrysler forgalma 29 százalékkal csökkent a nehéz (SUV) kategóriában, hasonlóan a Ford is 23 százalékos forgalomcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

GM_EV Hja, hol vannak azok a szép idők, amikor a GM EV1-re (Electro Vehicle One) keresztelt villamos autócsodájára igényt tartók várakozólistára kerültek a nagy érdeklődés miatt és a reklám teljes hiánya ellenére (sic!). Sajnos, miután a cég vezetősége tudatosította, hogy milyen irányba mutat az elektromos autók népszerűsége, 2003-ban gyorsan és csendben bezúzatta a korábbi sorozatgyártás minden példányát (ti. nehogy csökkenjen az olaj iránti kereslet). Vele párhuzamosan megkezdődött az alternatívprogram, a nehéz SUV-k népszerűsítésének a kampánya. A történetet a „Who killed the electric car” (Ki gyilkolta meg a villamos autót) című dokumentumfilm meséli el, melyben nyilatkoznak az EV1 tervezői, gyártói, szerelői, egykori lízingelői és szerelmesei, többek között Mel Gibson is.

Link: http://www.whokilledtheelectriccar.com/

Kategória: Global Warming | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s