Félreértés ne essék…


 

Nem akarom megváltani a világot. Tényleg! Megmenteni sem kívánom senki emberfiát. A fogyasztói társadalom reklámtól teljesen elbutult, zombi szellemi szinten tengődő, valóságshow szerető, degenerált tudatú, agyamputált, példás túl-fogyasztóit semmiképpen sem akarom elrángatni a világot jelentő TV képernyők elől.

A brutális igazság az, hogy egyszerűen csak szeretnék kimaradni abból a buliból amit, ha nincs szerencsém, még megélhetek. Rosszabb esetben a gyerekeink, unokáink élik meg miután porhüvelyem már visszaépülő félben lesz a természet örök körforgásába. A visszaszámlálás ugyanis világosan beindult, aminek intő jeleit, észrevehető indikátorait a nem teljesen vakok már rég észrevehették. Ezekről már írtam korábban.

HydrocarbonAge

A minap egy előadást néztem felvételről, amikor megdöbbentett a fenti kép – a szénhidrogén kor mulandó, szupernóvaszerű egyedi felvillanása. Az emberiség civilizációs kísérletének kimagasló gyöngyszeme. Milyen nagyszerű isteni terv! A puszta lehetőségbe magától értetődő precizitással be vannak építetve a mindenkori áthághatatlan határok is. Itt van egyszerű példának okáért a fénysebesség, mely a világegyetem törvényei értelmében ugyan a végtelen szabadság illúzióját kölcsönzi, de a legkisebb esélyt sem hagy testben ellátogatni a csillagokig. Noha fényüket tiszta éjszakákon jól kivehetjük, a teljes elérhetetlenségbe vesznek.

És ha még a naprendszer határait sem érjük el, azért nem a fénysebesség lesz felelős, hanem az ősi napenergia előre kiszabott, koncentrált és abszolút véges rációja, mely a földkéreg geológiai rétegeibe szorulva, évmilliókon át várta a paradicsomból elszabadult homo sapiens kopogtatását. Az ember pedig meglovagolta, megsokszorozta vele erejét, hatalmát kiterjesztette és kivonta magát az élet általános érvényű törvényei alól. Azt hitte ezen túl, ez mindörökké így marad. De, ez csak a szénhidrogén kor volt…, egy érdekes és mulandó tapasztalat…

Linkek:

 

Kategória: News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s