Nem értem / de mégis


Ausztriában tavaly 1400 ember halt meg a teljesen közönséges influenza következtében. A halálozások zöme a téli hónapokra tehető. Amennyiben ez igaz (és több cikk is igazolja, hogy ez így van), akkor nem lehet tudni, mit hisztériáznak most a Covid19 körül. De tényleg! Szorítkozzunk most egy cseppet a nyers statisztikai adatokra. Amennyiben a 2019-ben Ausztriában influenza miatt elhunytak számát Kína lakosaihoz viszonyítjuk, akkor egy 8 : 1200 arányszámot kapunk (ha abból indulunk ki, hogy Ausztriában 8 millióan élnek, amott meg 1.2 milliárd). Azaz, Kínára vetítve 1400 * 150 = 210 000 (kimondom, kétszáztízezer fő). Ezzel szemben a Covid19 fertőzés következtében a távolkeleti országban elhunytak száma mindössze 3000 (háromezer) körül mozog, mégpedig 3 teljes hónap alatt. Ki érti ezt? Vajon mi bűzlik a háttérben, amiről a köznek még fogalma sincs? 

Update 2020.03.11

Mint kiderült a Covid19 mégis csak különbözik a közönséges influenzavírustól. Elsősorban is kétszer fertőzőbb, azaz egyetlen beteg átlag nem egy-másfél továbbinak adja át a stafétát, hanem kettőnek, sőt inkább háromnak. Ennek következtében gyorsabban terjed. A második dolog a tízszeres halálozási arány (állítólag). Influenza esetében 0.1-0.2%  míg a Covid19 esetében 1 – 3 %. Azaz 1000 influenzásból átlagban 1 de legfeljebb 2 beteg hal meg, az új vírus esetében 10 de akár 30 is elhunyhat.

Kategória: Health and wellness, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Nem értem / de mégis bejegyzéshez

  1. Szemák Attila szerint:

    Hahó! Hallottál már a háttér hatalomról? Pl.:kísérletezzük ki, hogyan lehet csökkenteni a népességet, il. hogy lehet kordában tartani a már elbutított népet.

    • Sztefanó szerint:

      … és ehhez tesztelni kell egy természetesnek tünö potenciális hordozót, hogy az illetékesek megtudhassák, milyen gyorsan terjed. Most még egy viszonylag ártalmatlan töltettel. Késöbb aztán majd egy más gyilkosabb RNS-szekvenciát is fel lehet rá tölteni…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s