Hegyi biciklizés (MTB)

Egy olcsó, hardtail, 26 colos Focus modellel (Limited 1.26) járom köreimet. Súlya mindenestől tekintélyes 14.9 kg. Ez legalább 5 kilóval több mint az elit karbonvázas bringák súlya és legalább 2 kilóval több a magasabb árkategóriában található alumíniumvázas konstrukcióknál.

Elektromos hegyi biciklisek pedig kíméljenek! Az utóbbi időben, sajnos, egyre gyakrabban látni ilyeneket a kaptatókon is. Véleményem szerint, ha az akkumulátoros meghajtásnak van is jogosultsága a városi közlekedésben (munkába járók, öregek, betegek, elesettek vagy testi sérültek esetében), addig a hegyen ilyen eszköznek helye nincs (szerintem). Nem nagyon értem, mire jó az, ha valaki szabadidős foglakozás keretében csak emilyen rásegítéssel képes elérni a célját. Vajon miféle motiváció tüzelhet valakit villanymotorral felkényelmeskedni egy-egy magaslatra? Onnan azért le is kell ereszkedni és esetenként a lefelé a rázósabb menet.

imageIdőközben kiderült, merevvázas járgányom inkább csak S0, de legfeljebb S1 terepekre való. Mióta volt szerencsém valódi (vagy legalábbis úgy tűnt, hogy valódi) S2 útvonalakon is próbát tenni, tudom, hogy ott full suspension nélkül eléggé szenvedéses a leereszkedés. Egy erre vonatkozó cikk kezdőknek: Hardtail vs Full Suspension Mountain Bikes

Eddigi túráim listája: Single-Trail értékelés (kifejezetten szubjektív), dátum, megnevezés, a zárójelben bruttó idő, a táv hossza és az össz-szintemelekedés:

2017

2016

2015

2014

2013

Singletrail értékelés

A hegyi biciklis terepeket is lehet osztályozni, hasonlóan ahhoz, mint azt például a Kletterezők (A-tól F/G-ig), vagy a sziklamászók teszik (UIAA skála). A Singletrail kék, piros és fekete kategóriákat különböztet meg, illetve ezeken belül S0, S1, S2, S3, S4 és S5 osztályokat. Meglátásom szerint eddigi útjaim túlnyomóan csak a kék kategóriába sorolhatóak. Néha azért volt olyan benyomásom, hogy S2 színezetű szakaszokat is ostromlok, bár lehet, a profik ellentmondanának nekem.

Tetszik Tamás értékelése (zárójelben a saját kommentjeim):

  • S0 – sima ösvény meglepetések nélkül (erdészeti utak és aszfaltozott kaptatók is)
  • S1 – apró akadályok (technikaliag még egyszerü de valódi single-trail élményösvények)
  • S2 – durvább terep (sziklalépcsök, felfelé szinte bevehetetlen, lefelé leengedett nyereggel)
  • S3 – gondold meg… (számomra a technikai és erönléti képesség/tudás határain túlmutat)
  • S4 – inkább szállj le…
  • S5 – extrém durva, hagyjuk meg a filmeknek…

S5

Egy valódi S5 élményösvény (elvileg A/B Klettersteig)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s