A letagadott villanyautó


Tudtad, hogy a General Motors (GM) a 90-es évek végén sorozatgyártásra kifejlesztett egy villamos autót EV1 néven, melyet aztán simán elsülyesztett, engedve a kormány és az olajlobby együttes nyomásának? Tudtat, hogy a GM a 2000 és 2004 évek között minden egyes legyártott jármüvet bevont és könyörtelenül összezúzott – hogy nyoma sem maradjon? Tudtad, hogy több száz villamos töltöállomást is építettek a jármüvek kiszolgálására? Meg azt, hogy olyan akkumulutárt is kifejlesztettek hozzá, mellyel mintegy 100 mérföldet (160 km) lehetett megtenni egyetlen feltöltéssel? Na meg azt tudtad-e, hogy az autókat háztetöre szerelt napelemekkel is fel lehetett tölteni, így szinte garantált volt a gazdaságos, környezetbarát autózás? Ez mind történik a 21. században, amikor az USA kétségbeesett olajéhségében és olajfüggöségében katonai kalandokba keveredik és a globális felmelegedés kataszrófával fenyegeti az emberiséget. Most akkor szerinted van esélyünk?
 
Érdems-e csodálkozni azon, hogy a sajtó és a médiák miért nem informáltak erröl? Szerinted ez nem egy közlésre érdemes sztory? A tényfeltáró dokumentumfilmet megvásárolhatod az alábbi címeken:
 
 
Itt most csak egy fotót közlök a szerencsétlen sorsú autóról, ám a www.pluginamerica.com honlapon több fényképet is találsz.
Kategória: News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s