A tárgyak története (The story of Stuffs)


 

connect-annie Köszönet Lászlónak, amiért a tudomásomra hozta a hírt, hogy az angol nyelvű kisfilm magyar változatát ezen az oldalon lehet azonnal megtekinteni. A mintegy 20 perces anyag a globalizált világ heveny problémainak közérthetően előadott sűrítménye. Annie Leonardnak eredményesen sikerül felkeltenie még a közömbösebb beállítottságú néző érdeklődését is. Az apróbb bakik ellenére, csak gratulálni lehet, hogy ilyen alkotások születnek. Reményt csillant fel, mert egyre több van belőlük. Beszélni kell a témáról! Még szeretnék reagálni az egyik hozzászóló, Péter kritikájára is aki ezt mondja:

A film által emlegetett problémakör nagyon fontos! De hemzsegnek benne a szakmai hibák, emellett hatásvadász és sokszor hazug is (pl. az anyatej a legmérgezőbb étel).”

Milk2

Nos mivel egyik régi barátommal, Mikivel csak nemrég beszélgettünk arról, hogy az anyatej mintegy 300 mérgező vegyületet tartalmaz, sikerült megtalálnom az ezzel foglakozó német nyelvű tanulmányt, melyet aztán el is küldtem neki. Ide feltettem magamhoz a PDF formátumban letölthető anyagot (lásd lejjebb is) mely teljes mértékben megerősíti Annie Leonard állításait. Az anyatejben lévő vegyületek koncentrációja és száma az idővonalon egy felfelé ívelő görbét mutat. Majd csak akad valaki, aki lefordítja magyarra. Addig is egy csokor azokból a vegyi mocsokságokból melyeknek semmi keresnivalójuk az anyatejben:

 

image image
A listára ránézni is rossz, hát még meginni… A kép azt mutatja, hogyan jutnak ezek a vegyületek az anyatejbe. Figyeld meg, a lánc elején a szennyezett óceánok állnak…

  http://cid-27249fda03344741.skydrive.live.com/embedrowdetail.aspx/Public/Muttermilchstudie.pdf

Linkek

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s