Európa a szeptember 11-i merényletek független kivizsgálást követeli


 

Az ORF tegnap éjjel bemutatta a Zero 9/11 című oknyomozó olasz dokumentumfilmet. Igaz, nem fő műsoridőben. Vasárnapról és késő éjjelről lévén szó, bizonyára nem sokan látták. A bemutatásra kiválasztott időponttól tehát nem lehetett elvárni, hogy nézettségi rekordot döntsön. Tulajdonképpen kisebb csoda, hogy egyáltalán műsorra tűzték, hiszen nem vet jó fényt bizonyos „fontos” hatalmi csoportosulásokra.

Különlegessége, hogy az Európa-parlament egyik képviselője Guilietto Chiesa, 2008-ban meghívta néhány képviselőtársát, hogy tekintsék meg együtt a filmet. Az összejövetel nyílt célja az volt, hogy a vetítéssel felhívják Európa politikai vezetői figyelmét a merényleteket követő, finoman fogalmazva is, lesújtóan gyenge és hiányos oknyomozásra, valamint azokra az ellentmondásokra, melyekre nemcsak a közvélemény, de az áldozatok hozzátartozói is mindmáig hiába várnak magyarázatot. Az eseményekkel kapcsolatos kérdések tisztázása pedig fontos lenne, hiszen egy olyan új világrendet eredményezett, mely a végsőkig polarizálta a világot, megteremtve és kiélezve a bizalmatlanság és fenyegetettség érzését, ami viszont más szempontból tagadhatatlanul egy bizonyos hatalmi elit malmára hajtotta a vizet.

 

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Európa a szeptember 11-i merényletek független kivizsgálást követeli bejegyzéshez

  1. Norbert szerint:

    Hi Sztefano!Niels Harrit a tudományos világban a kémiai tudományok doktora, docensi beosztásban. A Koppenhágai Egyetemen, a kémia tanszéken dolgozik. Ő az, aki egy amerikai és egy ausztrál kollégájával türelmesen és körültekintően végzett munkával közzétett egy 25 oldalas tudományos jelentést, amely szerint sikerült megállapítani, hogy az épületek romjaiból előbukkant bőséges mennyiségben egy viszonylag újfajta termit, amely legtöbbször két anyag keveréke, általában vas és alumínium. http://www.gondola.hu/cikkek/66968 http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o

  2. Stefan szerint:

    Igen, ebben a filmben is központi szerephez jut az a feltárt tény, miszerint katonai forrásból származó termit okozta az acélszerkezet olvadását. A poszttal kapcsolatban még meg kell jegyezni, hogy ma itélöbíróság elött egyetlen molekulányi anyag is perdöntö lehet. Ezért hát nem is az a furcsa, hogy ilyen aprólékos vizsgálat hivatalosan nem lett elrendelve, hanem az, hogy bár a modern és ostoba szappankrimik (pl. CSI miegyéb zöldség) egyenesen is utalnak ilyen jelegü vizsgálatok lehetöségeire, elmaradásukat mégsem nehezményezi az a generáció sem (ti. egy ilyen nagyszabású büntett kapcsán) mely az anyatejjel szopja magába ezt a fajta "forensic-evidence" kultúrát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s