Szünet


Még nem adtam fel ezt az oldalt bár mint tapasztalható, egyre ritkábban írok. Ennek több oka is van. A publikálás rendkívül idöigényes foglalkozás még egy látszólag rövid hír esetén is. A nyers gondolatból lassan forr ki egy-egy új írás. Ennek is lehet több oka. Lehet, hogy hiányzik belölem az a bizonyos isteni szikra és tehetség mely segítségével könnyen, gyorsan és világosan tudnám kifejezni gondolataimat.

Tény az is, hogy amióta úgymond “felébredtem” és magamévá tettem Quinn, Jensen, Lovelock, Taylor, Wolff meg a többi nézeteit csak falakba ütköztem. Kemény és fájdalmas találkozások hoztak vissza Kultúra Anya virtuális álomvilágába (a mátrixba). Ahelyett, hogy újonnan megszerzett ismereteimmel új barátokat tudtam volna szerezni, többnyire és kevés kivétellel csak útálatot és megvetést arattam. Ez számomra egy pillantra sem jelentette a teljes meghátrálást vagy a feladást, de újra kell gondolnom a hogyan továbbot. Kockáztathatom-e puszta létemet a mátrixban – akarom mondani Kultúra Anya ölében? Ki tudok-e lépni a büvkörböl? Ha igen hogyan? Létezik-e a varázslatos kék meg a piros pirula? Kire számíthatok? Miként és mit tegyek?

Jelenleg úgy érzem alig van esélyem egy pozitív kibontakozásra. Ebben a tudatomban megerösített a hetek vagy tán már hónapok óta az öbölbe ömlö olaj is. A Föld vérét vették és Gaia szótlanul ezt is eltüri. Nem tesz semmit. A tánc, a nagy vigalom rendíthetetlenül megy tovább. A természet még ezt is lenyeli anélkül, hogy a civilizáció gözhengerén akár csak egy picinyke csorba is esne. Ha az ökölógiai lábnyomunk már évtizedek óta meghaladja lehetöségeinket, akkor ez a döfés, amit az olaj most végez, halálosank kellene lennie. Halálosnak olyan értelemben, hogy ha rendszer eleve instabil volt (mint állítják), akkor egy ilyen méretü destrukciónak törvényszerüen katasztrofális következményekkel kellene járnia. Éreznünk kéne a hatását minden porcikánkban. Véglegesen ki kellene lendítenie Gaiát egyensúlyi helyzetéböl. De nem teszi! Miért nem? Még nem, vagy egyáltalán nem? Valami biztosan nem stimmel! De mi?

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Szünet bejegyzéshez

 1. Almaleves szerint:

  Halihó!

  Két dolog miatt írok.

  1. A Föld nem egy bosszúálló entitás, hanem egy összetett biológiai struktúra. Miért várod el, hogy saját fogalmaid szerint kezelje a dolgokat. Ami téged hajt, sőt űz, az a saját katasztrófavárásod. Egy vágy, hogy legyen már vége ennek a szörnyű pusztításnak. Bevallom, ez engem is néha magába szippant. Azonban nem szerintem nem szabad megadni magad ennek az érzésnek. A Föld “tudja” mit csinál, volt rá pár millió éve, hogy átgondolja. Akik nem tudják, azok mink vagyunk.
  Egyébként meg katasztrofális következményekkel csak számunkra jár, azért annyira ne legyünk önteltek, hogy elhisszük, hogy az emberiség képes a teljes élővilágot megsemmisíteni. De ezeket a gondolatokat szerintem Quinnél is megtaláltad már.

  2. Az általad birtokolt tudás (és talán általam is) nem népszerű dolog. Soha sem lesz az. Valakit szembesíteni azzal, hogy az általa ismert világ csak illúzió, ráadásul az utolsó vonat is valószínűleg már elment, az elég durva dolog.
  Minden, amiben hiszel, miden, amit csináltál, amit tanultál, az egész kulturális máz hamis, vagy legalábbis most nehezen értelmezhető a szükségszerűsége. De hitem szerint van célja a dolognak. Nem lehet az véletlen, hogy az ember a föld teljes biológiai tömegének a felét magába olvasztotta. A nagyszámú befásult, fogyasztást hajhászó ember között járnak (talán mi is ebbe a körbe tartozunk) azok, akik továbblendítenek a fejlődés magasabb szintjére.

  Mostanában sokat elmélkedek én is ezekről a dolgokról és azt gondolom, hogy a fizikai világ szorosan összefügg a szellemi világgal. Lehet, hogy az értelem születése (ami jelenleg ismereteink szerint az emberben öltött testet) fájdalmas dolog, hosszú vajúdással és szülőjének agóniájával párosulva. Mint amikor nőstény pók megöli a hímet az aktus végén. Szomorú dolog, de az a születés utána kárpótolja ezt.

  A pirulát egyébként te már rég bevetted, úgyhogy ne akarj kiszállni, mert nem leszel rá képes. Egyébként pedig szépen formálódik a közeg, amely hasonlóan gondolkodik. Az viszont igaz, hogy ezekkel a gondolatokkal egyelőre nehéz társakat találni, hacsak nem megalapítjuk az Élethívő egyházat:)
  Szóval kitartás, mert jó amit csinálsz, érdekesek a témák, meg minden.

 2. Sztefanó szerint:

  Köszönöm a hozzászólást Almaleves, igazd lehet, a Föld nem bosszúálló, a pirula hatása nem közömbösíthetö. Az Élthívö egyház lehet szinonimája az ösi animizmusnak? Esetleg tán ugyanaz?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s