Szellemi nyomor


 

Nincs remény, ne is várjunk gyökeres változást semmilyen lényeges globális kérdésben. Az emberek lelke teljesen meg van mérgezve. A civilizált kultúra tudatunkból – kevés kivétellel – már régen nagy sikerrel kiirtott minden felelősségtudatot. Ebbéli meggyőződésemet öregbítette ma az ORF egyik hírmorzsájára beérkezett megjegyzések szédítően nyers, brutális, de leginkább sötét, tudatlan és buta kavalkádja.

Konkrétan arról van szó, hogy néhány természetvédő felrótta Wels város atyáinak a májusi, egyébként nagysikerű AC/DC koncert helyszínén végbement pusztítást. Az együttes fellépését ugyanis egy réten rendezték meg, de mint kiderült ez egy úgynevezett sovány rét (lásd Wikipedia Magerwiese) volt, mely az emberi tevékenység nyomán egyre inkább visszaszorulóban van. Az osztrák természetvédők szerint a mező regenerációjához legalább 5 évre lesz szükség. Ennyi a hír magvasan. Azaz, itt számomra nyilvánvaló, hogy az AC/DC nem sértődött volna meg, ha mondjuk inkább egy arra alkalmas stadionban lépnek fel és nem direkt egy érzékeny, óvásra érdemes természeti környezetet jelölnek ki a számukra. Nos, itt van egy kicsinyke de jellemző csokor a bősz kommentárokból.

Lebetonozni a mezőt és akkor majd motoros versenyeket is lehet ott szervezni. Tőlem akár zöldre is festhetitek a betont – javasolja nachbarinnot.

Minden paraszt tudja, hogy egy mező regenerációjához nem kell öt év. A modern technika segítségével néhány hónap alatt elintézhető – mondja guatscher. Erre érkezett aztán egy válasz mely a wikipédia cikkére utal, hogy tudniillik mit is jelent a sovány rét fogalma és nem, sajnos, egy év alatt szó sem lehet regenerációról.

Az önjelölt bolygómentők jobban tennék, ha inkább öregek és betegek szociális gondozására helyeznék a hangsúlyt valami savanyúrét helyett – javasolja derstalker. Tipikusan impotens gondolatmenet, mintha választani kéne, vagy betegekről gondoskodunk vagy pedig a mezőről. Mintha legalábbis az egyik ellentmondana a másiknak. Valóban rettenetesen beteg felfogás.

A te sovány rétedet mechanizált módszerrel könnyű helyreállítani – mondja megint guatscher. Borzasztóan okosak tudunk lenni, amikor véleményt kell formálnunk olyanról, amihez egyáltalán nem értünk, sőt tudatosan nem is akarunk vele foglakozni.

Jövőre minden el lesz felejtve és reméljük az ORF majd részletesen tájékoztat. A szegény mezőről szóló ez idáig megjelent 20 cikk ugyanis még egyértelműen kevés – szól boboasudem7ten. Azaz egy soványrét elpusztítása nem éri meg, hogy cikkezzenek róla.

image

Néhány józan hangtól eltekintve ez a tökéletesen közömbös és nyilvánvalóan beteg szellem nyomja rá bélyegét a véleményekre. Ez az oka annak, hogy a Mexikói öbölben történtek csak egy előfutára azoknak az áldatlan eseményeknek, amik még jönni fognak. Mert mindaddig úgy sem nyugszunk, amíg, mint az első szóló tömören megjegyezni érdemesnek tartotta, mindent le nem betonozunk és utána a nosztalgia kedvéért zöldre is festhetjük. Ti szegény kicsinyek, akik most születtetek, vagy még csak útban vagytok, szörnyű jövő vár rátok.

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s