A megújult Ganghofersteig


Legutóbbi túránkon kellemesen meglepődtünk. A Ganghofersetig alsó részét ugyanis vadonatúj drótkötéllel szanálták az illetékesek. Valószínűleg a nyár folyamán történhetett a nagy attrakció, ugyanis tavaszi itt jártamkor még nyoma sem volt. Kevesen tudják ugyanis, hogy a AufschriftGanghofernek volt egy nagyon elhanyagolt és szinte teljesen feledésbe ment alsó része is, aminek okán a legtöbben a Steig középső részén vélték megtalálni a beszállót, holott, az eredetileg jóval lejjebbről indult. Továbbra is a Zischkasteig mentén található régi jelzésnél kell a Ganghoferhoz vezető ösvényre térni, de nem felfelé a régi nyomon, melyek az U-vasak felé vezetnek (azaz a középső részhez), hanem a már rendesen kitaposott lefelé vezető csapáson ajánlatos továbbhaladni. Az új és feszes drótköteleket már messziről meg lehet pillantani, tehát aki jól figyel kizárt, hogy elvétse.

Az alábbi régi képen látható három darab mintegy százéves vas mellett most vadonatúj drótkötél feszül, körülbelül B (legfeljebb B/C) nehézség.

Képforrás:http://www.volki.at/cgi-bin/wegtab.pl?B=hw&Z=GH

Trittstifte Ganghofer

A felső kék vonal mutatja a korábban vélt beszállóhoz illetve az alsó a mostanra szanált régi-új beszállóhoz vezető ösvényeket. A bergsteigen.at falrajza már régen nem volt időszerű, mert a pirossal jelzett ösvényt gyakorlatilag benőtte a növényzet és így felismerhetetlen volt. Jelenleg is inkább az alsó kék vonallal jelzett úton lehet a legjobban megközelíteni.

Kategória: Hobbies, Sport, Story
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s