Égi átverés (előre megfontolt szándékkal…?)


Lassan kezdek hinni benne, hogy az időjárás folyamatait egy sátáni ármány irányítja. Mert ha szigorúan a matematikai értelemben vett véletlenek és az ebből fakadó valószínűségek határoznák meg az időjárást, akkor abból nem jöhetne ki egy olyan nagyfokú korreláció, miszerint hetek óta a frontátvonulások kizárólag munkaszüneti napokra esnek, a ragyogó, stabil túraidők pedig munkanapokra. Mert amit a ZAMG ismét jósol az megint 100%-os luciferi telitalálat. Csütörtök ünnepnap, jön a hétvége, és lám-lám, ismét megnyílnak az egek csatornái. De holnap munkanap, hétfő, hogyan is lehetne másként, minthogy az elvetélt hétvége után 15 órás napsütéssel és felhőtlen égbolttal indítson… nemde bár Trauriges Smiley

image

És íme, itt a frissítés. A következő hétfő természetesen ismét ragyogó formáját mutatja majd, hiszen az esőbe fulladt hétvége után újabb munkanap jön. Csakazértis így van! EZ már egy összeesküvés, kétség nem férhet hozzá!

image_thumb[1]

… érdemes feljegyezni a dolgok további kifejletét. Az előbbiekben pellengérezett minta immár hetek óta óramű pontossággal tartja magát. Ha hétvége, akkor hidegfront, ha hétfő, akkor pazar, stabil túra idő (lásd az alábbi képet). Ki beszél még itt véletlenszerű eloszlásról?

image

Maradjunk tárgyilagosak és soroljuk fel tehát a dátumszerűen is a fenti ábrázolásokhoz a hétnapos ciklus egymást követő májusi periódusait (vasárnap/hétfő): 3/4, 10/11, 17/18 és 24/25

Kategória: Weather | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Égi átverés (előre megfontolt szándékkal…?) bejegyzéshez

  1. Attila szerint:

    Szia!
    Évekkel ezelőtt volt az az érzésem szinte egy teljes nyáron át, hogy a hétvégi rossz idő a természetbarátok elleni szándékos merénylet. 😦 Most sem vagyok meggyőződve, hogy nem irányított ( legalábbis valamilyen szinten ).

    • Sztefanó szerint:

      Nem vicc, léteznek tanulmányok melyek az idöjárásban (szubjektíve) tapasztalt heti ciklukosok létét elemzik, például ez “Assessing large-scale weekly cycles in meteorological variables a Review” (http://www.atmos-chem-phys.net/12/5755/2012/acp-12-5755-2012.pdf) A dolog lényege abban keresendö, hogy a dolgos hétköznapokon egy csomó szennyezö anyag kerül a légkörbe, mely a munkaszüneti napokon/hétvégén jelentösen csökken. Ez egy humanoid 7 napos ciklust eröltet az egyébként véletlenektöl vezérelt folyamatokra. A cikk megállpítja “Nevertheless, an existence of significant Weather Cycles (WC) over North America seems plausible” mégha “Consequently, if WCs exist in the climate, they are difficult to discern from natural climate variability,”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s