Rémítő árnyak


2011. február 6.-án blogoltam: Hasztalan forradalmak: “Az arab világon végigvonuló forradalmi hullám eleve eredménytelenségre ítéltetett”. Nos, úgy lett. Sajnálom! Majd még hozzátettem “… úgy akarnak élni, mint a Nagy Nyugaton. … Autót, lehetőleg minél nagyobbat, legjobb, ha terepjáró, nagy házat, sok pénzt, és főleg mindféle dolgokat. Ebbe az irányba halad és mutat minden”. Hmmmm! Milyen kár, hogy igazam lett.

Nem sokkal előtte, 2010 novemberében egy álmomról számoltam be. Azóta is gyakran az eszembe jut. Lehetséges, hogy a mostani krízis előfutára volt?

  • Az első medve, az említett hasztalan forradalmakat jelképezi. Az események tőlünk még távoliak. A medve marcangolása a legkorábbi áldozatokra utal
  • A barna medvét felfalja a nagyobb fehér, ez az ellenforradalom, a polgárháborúk és a káosz, melynek nyomán milliók lesznek földönfutókká.
  • A fehér medvét felfalja a még nagyobb sötét és közben dúlásában elérkezik hozzánk. A kilométeres sorokban érkező százezrek formájában? És még nincs vége…
Kategória: Egypercesek, News and politics, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s