Tubbs story, avagy ha tele van a hócipőm…


Akarom mondani, ha széthullik alattam, mármint a hótalpam a Hochstaff-Reisalpe túránk header_logoalkalmával. Akkor van két lehetőség. Megrándíthatnám a vállam azzal, hogy na, jó, majd veszek egy újat, de az pazarlás és annyira gazdag nem vagyok, hogy egy 220 jurós hótalpat két iciny-piciny csavarszerű akármi miatt kivágjak. Ergó, megpróbálom felhajtani az eltörött, elveszett csapszegeket. Írtam tehát a gyártónak, a Tubbs-Support weboldalon keresztül (némi leporolt döcögő csinglissel):

Hi dear Tubbs, in our Family we like your snowshoes very much and we do use three of them regularly. One Mountaineer, one Man’s Flex Alp size 24 and the third is Woman’s Flex Alp. Unfortunately last time my Flex Alp Men 24 broke apart. On the left Hand side both metallic split pin bolts broke. So I would appreciate your kindness and Support. Please send me at least two such metallic bolts in order to repair the snowshoe. Additionally I would like to have two more spare bolts, just for the case another Flex Alp could/will(?) broke. Thanks you very much for your understanding. Please confirm my E-Mail and I will send you my postal address (for hopefully receiving the bolts).

Aztán nem bízva a hatásban, még keresgéltem a neten és találtam egy amerikai műhelyt, ahol hótalpakat javítanak. Ide is írtam egy könyörgő levelet, amire ezt a választ kaptam:

Hi Stefan,
Thank you for your message.
Unfortunately we do not sell parts.  You need to contact the European distributor for Tubbs snowshoes to get parts.
K2 Sports Europe GmbH
Seeshaupter Str. 62
82377 Penzberg
Germany

Na, jó, akkor kérdezzem meg a K2-Sports képviselőit. Oda is írtam tehát, immár németül. Innen érkezett egy felemás válasz, miszerint csak akkor tudnak segíteni, ha az igényemet azon a kereskedőn keresztül nyújtom be, amelyiknél a hótalpakat vettem. Na, bumm, mint ismeretes a Sport Eybl sportáruház lánc Ausztriában több mint egy éve befuccsolt, tönkrement, kampec. Ezt a sajnálatos tényt közöltem a K2-Sports képviselőjével, majd vártam tovább sztoikus nyugalommal. A múlt héten aztán jelentkezett egy egészen más forrás:

Hallo Stefan, vielen Dank für Deine Nachricht, die von der TUBBS Website an uns als Importeur weitergeleitet worden ist. Es tut mir leid, dass die angesprochenen Probleme aufgetreten sind. Gerne senden wir Dir die Bindungsaufhängung für 2 Pr. Schneeschuhe (4 Stück), bitte gib uns Deine Adresse bekannt. Die Ersatzteillieferung erfolgt kostenlos.

Schöne Grüße,
Werner Koch
www.kochalpin.at

Azaz, a K2-Sports mellett a kochalpin.at is képviseli a Tubbs-t. Na innentől aztán felgyorsultak az események. Megadtam a pósta címemet. Közben a K2-Sports is meggyőzve érezte magát, és szintén jelezte, hogy küldené a kért bütyköket a címemre ha megadom. Így történt, hogy mostanra van 4 csapszegem a megfelelő sasszegekkel és alátétekkel. Uff! Jöhet a tél.

DSC02150

Kategória: Hobbies, Snowshoeing, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s