Unterberg, végre tavasz


DSC07726_cropped

Elég volt a hóból, fagyból. Egy langymeleg, laza, stressztől mentes, kellemes túrára vágytam és nem csalódtam. A választott útvonalam lényegében a 2011-es variánsa, két változtatással. Induláskor nem Annental felé veszem az irányt, hanem a kiindulópont béli golfklub északnyugati részén vágok át (kék jelzés), majd egy derékszögű kanyarral fordulok Hasberg felé, délnek. A másik változás, hogy Blochbodent elérve nem követem a turistautat, hanem az Unterberg szelíd nyugati gerincén bandukolok fel a csúcsig, majd onnan ereszkedem le az Unterbergschutzhaus szintjére.

 Unterberg_2D  Unterberg_3D

 UnterbergProfile

blue A megtett táv 15.3 km, 930 m szintemelkedés bruttó 5:45 óra alatt (beleszámítva bő félóra ebédszünetet az Unterbergschutzhaus napos teraszán)

Minden az előre megtervezettek szerint alakul. Az időjárás végig mosolygós. Reggel még némi friss zimankó, majd a nap folyamán fokozatos, de nem durva a melegedés. A magukért beszélő képeken dominál a még az ősszel száradt, holt fű barnája és a felhőtlen ég kékje.

A túra egyik érdekessége a német katona sírja az Adamstalban (lásd az albumot) a visszefelé vezető úton. Egy táblán egy szemtanú elbeszélése olvasható 1945 áprilisából. Érdekes.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s