Rittisberg


A tegnapi hidegfront nyomán reggel még esik az eső, így csak 10 óra körül kezdünk szedelődzködni. 11:00 körül oszladozni kezdenek a fellegek és kisüt a nap is, így aztán semmi akadálya egy újabb kiruccanásnak, például a Rittisbergre.

 Rittisberg_2DKomp Rittisberg_3D 

 RittisbergProfile

blue A fenti térkép szerinti útvonal 11.3 km összesen 500 méteres szintemelkedésel, amit bruttó 4:22 óra alatt teljesítünk (nettó 3:20 lenne)

A Rittisberg Ramsau község téli-nyári házi hegye. Rendkívül alkalmas egy különleges megerőltetések nélküli kellemes túrára. A hegy lábánál, a kötélpálya völgyi állomása alatt parkolunk és az ún. mese-úton bandukolunk fel a hegyi állomás szintjére. Az út szélén mesemondó automaták vannak felállítva. Mármint azoknak a kisebb-nagyobb gyerekeknek, aki imígyen szeretnek mesét hallgatni. 

DSCF1648

A hegyi állomástól még cirka 30 perc a Rittisberg legmagasabb pontja, ahol egy hatalmas csúcskereszt és kilátó fogad. Később egy széles erdészeti úton folytatjuk, majd a Wurzelwegen szállunk alá a hegy túlsó oldalán. Mint kiderül, azért hívják Wurzelwegnek (Gyökérút), mert az ösvény, vastag gyökerekben gazdag útfelületen, erdőben kanyarog lefelé.

A Gyökérút egy tisztáson ér véget, ahonnan a Skatingwegen sétálunk enyhe lejtésben tovább. Cirka másfél óra még a kiindulópontig.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s