Fokozzuk a hisztériát


A mainstream sajtó a szuggesztív és helytelen szóhasználatával talajt teremt a félelemnek és fokozza a hisztériát. Hasonlóan ahhoz, mint amikor minden migránst „menekültnek” titulál. A Covid19-re pozitívan tesztelteket most kikiáltja „fertőzötteknek” (Infizierte). A köznyelvben a fertőzött a beteg szinonimája. Erről természetesen szó sincs, hisz még a virológiai szaksajtó is különbséget tesz és bevezeti az „asymptomatic infected” fogalmát, mely olyan személyekre utal, akik valamilyen kapcsoltabn voltak legaláb egy valóban fertőzöttel, de nincsenek betegségre utaló tüneteik, és valójában nem is betegek. Magyarán vírushordozók lehetnek, anélkül, hogy megbetegedtek volna. De ilyet ismerünk, hisz rengetegen hordozói a herpesznek meg az egyeseknél megfázásos tüneteket kiváltó sok más vírusnak, ők mégsem betegek és nem szorulnak semmiféle orvosi segítségre. Most sincs ez másként. Sajnos jelenleg, a pozitívan teszteltek ki vannak kiáltva fertőzött betegeknek, akiket szerencsétlenségükre kényszerkaranténba helyeznek és durvítják a (horror-)statisztikákat. Holott, azt is tudni lehetne már, hogy a jelenleg használt, Drosten és kollégái által kifejlesztett teszt, legalább 50%-ban hamis eredményt produkál. Mit jelent ez? Azt, hogy a tesztek Covid19-hez hasonló RNA-val rendelkező, de egyébként teljesen más vírusok esetén is (hamis) találatot jeleznek. Erről itt lehet olvasni, idézet:

Eine chinesische Validierungsstudie zu den in China verwendeten COVID-19-Tests berichtet zum Beispiel von einer mindestens knapp 50-prozentigen Falsch-Positiv-Rate (8). Rein wissenschaftlich gesehen ist also Skepsis gegenüber dem von Drosten und Kollegen entwickelten Test angebracht, solange bis es weitere Validierungsstudien gibt.

Későbbi update: A legfrissebb ausztriai hírekből megtudhatunk néhány részletet a négy legutolsó, állítólagos Covid19-ben elhunytról: Linzben meghalt egy 95 éves nő, számtalan (igen szó szerint számtalan: einer Reihe an Grunderkrankungen) alapbetegséggel terhelve. Lilienfeldben meghalt egy 83 és egy 87 éves beteg, mindketten más súlyos megbetegedésben is szenvedtek. Hollabrunnbann egy 94 éves alapbetegségekkel terhelt férfi hunyt el.

Megjegyzés: ha most nem lenne Covid19 hisztéria, meg sem vizsgálták volna, hogy az elhalálozottakban van-e koronavírus és egészen más statisztikát gyarapítanának. De vond le magad a következtetéseket akkor, amikor napról napra növekszik a bezártság következtében az otthonokban elkövetett erőszakos cselekmények száma. Hisz minket a hangos és extrovertált, az úgynevezett “Spassgesellschaftra” programoztak a bölcsőtől a koporsóig, nem a csendes introvertált visszavonultságra. Amikor Ausztriában máris 200000 (kétszázezren) vesztették el munkájukat, kétszázezer család kénytelen rettegni, na nem a koronavírustól, hanem a nem sok jóval kecsegtető jövőtől.

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s