Churchill a statisztikákról


Tiborbá hívta fel Churchill immár örökzölddé vált mondására a figyelmem, miszerint csak abban a statisztikában hisz, melyet saját maga hamisított. Ezt ismerjük, tudjuk és mégis hajlamosok vagyunk gyorsan elfelejteni. Bárki, bármikor gyárthat érveit alátámasztó statisztikákat. Mert egy dolog a puszta számok ereje, más a mögöttük rejlő valóság. Az egyikre elég egy kényelmes pillantás a fotelból ahhoz, hogy rögtön elvegye a kedvünket és letargiába, rémületbe taszítson, pánikot keltsen. A statisztikák mögött meghúzódó okok felderítéséhez viszont meg kellene erőltetni magunkat és ez sajnos sokak képességén túlmutat (mert ilyennek nevelt bennünket a mindenkori hatalom iskolarendszere?).

image

Példának jó okáért itt vannak a Covid19 állítólagos áldozatainak a statisztikái? Ezrek itt, ezrek amott. De mit mondanak a valóságban ezek a számok? Miről árulkodnak? Nos, jelen pillanatban csak annyit, hogy a halottakban egy bizonyos RT-PCR teszttel (amiről nem tudjuk, hogy mennyire szelektív) korornavírusokat is kimutattak. Ennyi és nem több. A statisztika arról már nem beszél, hogy a mi volt a halál valós oka. Sokan szeretnék, ha mi elhinnénk, hogy a Covid19 okozta. A puszta tény viszont csak annyi, hogy a szerencsétlenek nem a vírus miatt, hanem a vírussal hunytak el.

Közben pedig már tudni lehet, hiszen nyilvánosságra hozott tény, hogy az olasz mortalitások legalább felében az elhunytak három más halálos alapbetegségben is szenvedtek. Az olyanokban mint a rák, veseelégtelenség, cukorbetegség, szívelégtelenség stb. Amennyiben ez igaz, akkor az olasz halottak számát, alapállásból felezni kellene. De a további 25% elhunyttal is gond van, mert nekik nem három, hanem „csak” két komoly alapbetegség nehezítette sorsukat. A maradék félnek tehát ismét csak a felét lenne szabad további feltárások nélkül elfogadni. Alább a diagram, mely a halálozások közvetlen okaihoz köthető körülményeket próbálja szemléltetni. Forrás: kattint a képre.

image

Szükségünk lenne tehát egy olyan statisztikára, mely kizárólag a vírus miatt elhunytak számát mutatja (hasonlóan pl. a spanyol nátha áldozataihoz). Sajnos ilyen nincs. Vajon miért? Mert netán olyan elenyészően kis szám jönne ki, mely nem lenne elég a jelenlegi hisztéria fenntartásához? Ja és igen, influenzában fiatalok is halnak meg évről-évre.

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s