MTB: Südtiroler-Trail II. (mission completed)


Elgondolkodtató, hogy egy szép napon nem ferratázni indulok és nem is túrázni a magaslatokra, hanem hegyi biciklizni. Mert dolgom van a Südtiroler-Trailon. Be kell fejezzem, amit megkezdtem a minap. Pedig régebben még azzal hárítottam a műfajt, hogy „nem vagyok downhilles”. Akkor ez, most itt mi a csoda, kérném szépen, megmagyarázni? Merthogy a Südtiroler-Trail nemcsak single-trail hanem egy downhill is, még szigorú értelemben is. Ezt kellett megélnem deres fejjel 60 fölött.

SüdtirolerTRail_2D SüdtirolerTRail_3D

SüdtirolerTRailProfile

Az egész kaland hossza mindössze 17 km, 600 m szintemelkedés, bruttó 2:50 óra (vendégházzal egyetemben). A Südtiroler-Trail vonala narancs színnel kiemelve

Ezen a kánikulai napon, serénykedéseimet a Kahlenberg hűs erdője árnyékolja. Elég korán indulok, hogy még mielőtt a hőmérséklet eléri a beígért 35 C fokot, végezhessek. Igyekezetem ellenére, vagy tán pont e-miatt, loncsra izzadva érkezem a beszállóhoz. Semmi gond, szusszanok egyet és iszom, mielőtt nekilendülnék. A nyereg leeresztve downhill pozícióban, a lengéscsillapítók kioldva.

Érkezem ama bombatölcsérhez, de szándékaim ellenére, és hogy megadjam a dolognak a kellő tiszteletet, azért csak-csak megtorpanok. De ez már nem olyan mint a minapi. Csak felkészülök lélekben a mutatványra, és már gurulok is. Utána jöhet a rámpa, a mögötte megbúvó árokkal és az éles kanyar balra. Hűha! Ez forró volt, de megment. Nyilván még majd további gyakorlásra szorul, de most jöjjön a többi.

Aki az említett kulcsponton átmerészkedik, azt már itt a felső harmadban nagy meglepetések nem érhetik. Lehet élvezni a nyers akadályokkal hintett hepehupás terepet. Kiérek a széles erdészeti útra. Na, most el ne vétsem újra a helyes letérőt. És valóban, az erdészeti útról az először a turistaút fordul le jobbra, majd mögötte, ni, ott van egy másik ösvény kezdete is, az lesz a Südtiroler második harmada.

Bevallom megilletődöm egy kicsit, mert vadabb mint gondoltam. Egy rámpás akadály túlsó oldala olyan mély (valószínűleg röptetőnek gondolták), hogy a lánckerekem már-már érinti az úton küszöbnek szánt gerendát. Most megértem, hogy az MTB trend miért halad az egyetlen kicsiny lánckerekek irányában. Itt, egy klasszikus három fogaskerékből álló nagyobb lánckerék már elakadna.

Gondok nélkül érek ki a második erdészeti útra, ahol szemközt félreismerhetetlenül jön az utolsó, harmadik szakasz. Nos, ez azért brutális! Nem várt módon megleckéztető! A fentihez hasonló kráter előtt ismét megtorpanok és bevallom, inkább manuálisan ereszkedem alá. Ezt azért még majd egyszer ki kell vasalni. A továbbhaladás sem zökkenőmentes, a szó szoros értelmében. Egyértelműen ez a legkihívóbb, legkeményebb harmad. Most szerencsére a sárga agyagos vályú, ahol az út egy része visz, ki van száradva. Az egyensúlyérzékem erősen igénybe veszi a terep, de végülis sikerrel érek ki az ereszkedéssorozat végét jelző aszfaltútra. Ez már Weidling.

Jöhet az Uphill, mert odafenn a Jägerwiesen található Agnesbründl vendégházban kívánnám elkölteni aznapi betevőmet egy korsó elektrolittal öblögetve. A mai hőségben nagyon igényes a kaptatás. Nem is megy hosszabb-rövidebb pihenők beiktatása nélkül. Igen, vannak olyan helyek is, ahol egy-egy rövidebb részen tolom. Valóban csak rövidkén. Van már déli fél tizenkettő, mire felküzdöm magam a mezőre és lehuppanhatok egy árnyékos asztalnál. Jöhet a nap második fénypontja.

Szóval gyakorolnom még azért kell. A bombakráterek valami miatt (fóbia?) ellenszenvesek nekem. Külön odafigyeléssel és sok-sok gyakorlással remélem majd sikerül beletanulnom az iparba. Úgy legyen!

Figyeld meg 3:30 után a második ”bombakráter” a profit is meglepi! Egyébként pedig, tapasztalataim szerint, elég csalókák ezek a GoPro Trail-videók. Gyakorlatlan szemnek úgy tünik, mintha suvix lenne csak az egész. Az első bombakrátert pl. itt szinte észre sem lehet venni, pedig hajaj, ott van bizony.

Kategória: Biking, Hobbies
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s