Árvai Attila író tollából 2020-11-03


Eljutottunk oda, mikor már nincs kedvem kimozdulni a városba, vagy a kedvenc kávézómba meginni egy kávét. (lassan bevásárolni sem)

Mindenfelől eltakart arcú, maszkos emberek bámulnak rám, de sokuk szemében látom, ők sem hiszik, hogy amit csinálnak, az jó. Molesztálnak “húzzam fel az orromra”, lassan a szabad szemmel való nézés is illegálissá válik. Ha pedig valahol “elfelejtem” felvenni, bármelyik pillanatban letarolhat egy biztonsági őr, akár egy tucat rendőr…

Hová jutunk így? Decemberben legális lesz még, ha szólunk egymáshoz az utcán? Tényleg szó szerint, már a tiszta levegőhöz sem lesz jogunk?

Egy hömpölygő, beletörődő tömeget látok, akiknek már mindegy mit parancsolnak, bármit megtesznek, mert: “azt mondták kötelező”. Megszűntek az érvek, az önálló gondolkodás, a kritikus hozzáállás, az okok kutatása és a közmédiából ömlő szenny megkérdőjelezése.

Ezek lettünk. Lehajtott fejű, megtört robotok, akik abban reménykednek, talán így majd túlélnek. Pedig nem. Éppen ez az út, ami nagy eséllyel pusztulásba vihet minket.

Mert ez az egész rémálom nem fog kimerülni a maszkok, bezárások, kijárási korlátozások, és a távolságtartásban. Azt gondolod ideiglenes ez az egész? Én sajnos nem ezt gondolom.

Azt gondolom nem lesz lazítás, sőt, egyre mélyebbre csúszunk egy olyan lejtőn, ami végül teljes drámába torkollhat. Sajnos ez csak a kezdete annak az útnak, ami olyan valóságba juttathat bennünket nem sokára, amit ebben a pillanatban sokan nem tudnak még elképzelni sem. Már minden héten további és további szigorításokat vezetnek be, megint jönnek az újak, hol lesz ennek a vége?

A szlovák példa jó szemléltető arra, mekkora a “fertőzöttség” – (1% sincs) – mégis példátlan szigorítások maradnak és lépnek életbe. Innentől kezdve nincs az a szakember a bolygón, aki megmagyarázná milyen alapon terrorizálják tovább az embereket?

Ne aggódj, politikus lesz, aki majd elmondja miért kell tovább szigorítani. Nekik az a dolguk. Jah, hogy tudományos alapja nem sok van? Az nem számít. Nem is kell, hogy legyen.

Ahogy Dr. Tamasi József utal rá új videójában: már nem is kezdem el sorolni az orvosi érveket, szempontokat, mert azok ebben a ügyben már régen kimerültek – nem szó szerinti idézet, de a lényeg ugyanaz.  (A világcirkusz folytatódik – című videó; valszeg törölve, Sztfno megjegyzése mert nem találom)

Amerika? Tudom, mindenki azt várja Trump nyer. Én ebben nem vagyok olyan biztos. Az amerikai nép abban ringatja magát: “majd ők választanak” – sajnos ez nem igaz. Olyan eredményt hoznak ki a háttérből, amilyet csak akarnak. Esélyes, hogy teljes káoszt, polgárháborút akarnak kirobbantani, ahhoz pedig jó alkalom a másik jelöltet behelyezni az elnöki székbe.

De inkább tévedjek, nyerjen Trump, bár szerintem, helyzetünket tekintve, majdnem mindegy ki nyer. Szóval a fényszolgák erős munkálkodása ellenére is azt látom, helyzetünk nem javul, hanem egyre csak romlik.

Egy egyszerű kérdés a cikk végére: Te beoltatnád-e magad (egészségesen) egy olyan új, kísérleti stádiumban lévő génbázisú vakcinával, amire semmilyen garanciát nem vállal a gyártója? Egy olyannal, ami bármit okozhat, nem ismerik a hosszútávú hatásait, mert nem töltötték ki a tesztelési időkeretet. (Magyarországra ilyet rendeltek, több milliót)

Ráadásul januártól (akár) kényszer alatt is beadhatják bárkinek…..” Miféle jövő ez?

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Árvai Attila író tollából 2020-11-03 bejegyzéshez

  1. Péter szerint:

    Sajnos igy néz ki az érem egyik oldala. A másik pedig az, amely túlmutat azon, mit is jelent “modern korszakunkban” az Internacionálé jövendölése(” a föld fog sarkából kidölni…”). A “kulcsot” a jövö perspektivájához a “Szentirások” rejtik magukban. “Aki nem hiszi, járjon utánna”. Nagyon hiányzik egy személyes kapcsolat Á.Attilával, sajnos sehol nem találom sem e-mail, sem más cimét…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s