Tények tisztelete


Ragaszkodom a tényekhez és büszke vagyok, ha ezt netán felróják nekem. Felhívnám tehát kedves figyelmeteket az európai elhalálozási statisztika oldalára, az euromomo-ra (European Mortality Monitor): https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

Tessék megnézni, hogy pillanatnyilag (a grafikon hetente frissül) Magyarországon inkább alul-halálozás van és a görbe szerencsére lefelé biggyed, tehát a halálozások éppen csökkenőben vannak. Hmmm! Mond ez nektek valamit? Szóval nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de jelenleg Magyarország olyan messze van egy halálos járványtól, mint a mondásos Makó Jeruzsálemtől. Mire föl a túlhevített hisztéria? Kinek jó ez? Lehetne józanabbul is?

image

A svédek is hasonlóan állnak, holott náluk gyakorlatilag alig-alig, vagy csak gyengéd megszorítások vannak. A tavaszi kilengés nyíllal jelölve, Magyarországon ilyen nem volt, tehát sem első sem második hullám nincs.

image

Ausztria normál állapotot mutat, tehát a sok éves átlagon túl itt sincs túlhalálozás és Magyarországhoz hasonlóan sem első sem második hullám nem látható, csak a 2017-es influenzajárvány (baloldalon).

image

Van ugyan néhány más ország, ahol az átalghoz viszonyítva kimutatható bizonyos eltérés, de sehol sem éri el a tavaszi, márciusi kilengéseket. Szabad a gazda, tesék megynitni a grafikonokat és nézelődni. Nektek mi a véleményetek?

Ezzel kapcsolatos: Miért nem okoz túlhalálozást Európában az a bizonyos “második hullám”?

image

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Tények tisztelete bejegyzéshez

    • Sztefanó szerint:

      Hah! Valaki hazudik? Az Euromomo.eu Magyarországra vonatkozó adatai (jelenleg a 46. hét a legfrissebb) továbbra sem mutatnak semmi olyat, ami miatt pánikba kéne esnünk. Qui bono?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s