A fáraó álma


Létezik-e olyasmi, mint a szabad akarat? Vajon milyen mértékben vagyunk képesek életünk fonalát, szabad akaratunkból kifolyólag, önállóan meghatározni? A szélesen elterjedt fatalizmus negál, mert az élet folyását egy előre meghatározott narratíva mentén magyarázza. Az egyén döntései látszólag bár születhettek szabad akaratból, de a valóságban csak egy előre megírt program fut le. Erre utalnak többek között a Bibliából is jól ismert és néha valóban tényszerűen bekövetkezett jövendölések, esetenként megfejtett álmok formájában.

A minden bizonnyal egyik legismertebb ilyen jellegű történet a fáraó álma, a hét bő és a rákövetkező hét szűk esztendőről, amit, mint tudjuk, József, Jákob legkisebb fia fejtett meg. A fatalista felfogás értelmében a hatalommal bíró fáraónak sem maradt más választása, mint elfogadni a dolgok meghirdetett mibenlétét és felkészülni egy előre megnyilatkoztatott eseménysorozatra. Valaki, valamilyen célból tehát felfedte a jövő egy darabkáját. Ritka pedig az ilyen, amikor az álom valós jelentése még bekövetkezte előtt lel egyértelmű magyarázatra. Gyakoribb, hogy jövendölések értelme csak később válik világossá. Persze ezek, gyakran csak utólag vannak kiszínezve, hogy a jelentésükben ismeretlen, képzeletbeli utalások (pl. Nostradamus) kerek, befejezett eseménysorozatot alkothassanak. A teljesség kedvéért megjegyezném még, hogy József története, előre megálmodott események sorozatából áll és tehát nem merül ki a fáraó álmával.

Miért foglalkozom a témával? Aki gyakrabban benéz ide, tudja, hogy időnként piszkál a biblikus három medve álmom. Nyugtalanít, mert egyre több utalást találok arra vonatkozólag, hogy szinkronban követi az eseményeket, miközben még azért nem tartom kizártnak, hogy csupán csak képzelődés áldozata vagyok (de jó lenne). A következő sorozatra gondolok:

 1. 2010 az álom éve, amikoris megszületik a Rockefeller Foundation „Scenarios for the Future…” című elemzése, azon belül is a négy felsorolt jövő-narratívából a legszörnyűbb disztópia, a „Lock Step” (Katonai menet zárt alakzatban).
 2. 2015 az első medve az előkészítés időszaka, amikoris a Divide et Impera nevében, bevándorlók áradata lepi el Európát és ez 5 éven át foglalkoztatja a közt, mindaddig, amíg színre nem lép a fehér medve.
 3. 2020 a második (fehér) medve a jelen krízis szimbóluma, mely további 5 éven keresztül lesz mindennapjaink kényszerű kísérője, mindaddig, amíg eljön a végzetes utolsó, harmadik medve. Ebben az egyre nehezebben elviselhető időszakban folyamatosan sötétedik és így előkúszhatnak a fénytől rettegő csúszómászók, csótányok és a hatalom egyéb talpnyalói, hogy megkeserítsék embertársaik életét.
 4. 2025 tehát a harmadik medve dúlása, a világ átalakításának végső fázisát jelenti, amikoris megvalósul a meghirdetett disztópia, a Klaus Schwab-féle végcél, az Új Világrend (NWO) és a világkormány, mely a legmodernebb tudományos-technikai eszközökhöz folyamodva (géntechnika, oltások, 5G/6G, nanotechnológia, robotok, mesterséges intelligencia, stb.) veti rabigába az egész emberiséget. Ez egyben, feltehetően, saját végemet is előrevetíti.

A 2025-ös év egyébként is disztópia-terhelt. Nemcsak a már korábban ismertetett deagel-oldal, de könyvek (2025 – Das Endspiel, 2025 Der vorletzte Akt), cikkek sora is 2025-re látja elérkezni azt a mindenképpen tragikusnak nevezhető fordulópontot, amikoris a földön, a gonosz (a nem létező háttérhatalom, ahogy Bogár tanárúr mondja), teljes leplezetlenül átveszi a hatalmat és Gulag-féle terroruralmat hoz létre. A kérdés tehát, hogy mennyire determinisztikus, avagy fatalista a világ? Lehet-e védekezni? Van-e szabad akarat, ellenszegülni? Lehet-e valamit tenni azért, hogy 2025 inkább örömünnepként jöjjön el?

Kategória: Mystery, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) A fáraó álma bejegyzéshez

 1. Szemák Attila szerint:

  …hát kedves Sztefánó, nem egyszerű eszmefuttatás, gyanítom, hogy sokaknak a szürkéig sem jut el…:-(

  • Sztefanó szerint:

   Az egyszerü kérdés úgy szól, hogy van-e szabad akaratunk? Vajon szabadon megszabhatjuk milyen mederben csordogáljon személyes sorsunk és/vagy a világ menete, avagy a fatalizmus értemében minden elöre el van rendezve, a szabadság csak délibáb, nem létezik… (?) Tán mégsem kell ehhez olyan rengeteg szürkeállomány….

 2. Szabó Zoltán szerint:

  Szia!
  Egy kérdésem lenne hozzád.
  Mit gondolsz, hogyan érzed?
  Az a nagyon jelentős népességcsökkentés, ami az új világrend mintegy előfeltételeként “lóg a levegőben” (kőbe is van vésve, ha a globalista elit képviselője volt a Georgia Guidestones megrendelője), már 2025-ig be fog következni?
  Üdv – Zoli.

  • Sztefanó szerint:

   Az elit stratégiai célja, hogy tudatlanságban tartson minket, ezért ahogy Bogár László tanárúr is fogalmaz (lásd Egy Bogár naplója), senki sem tud biztost. Egyértelmű utalások viszont vannak arra vonatkozólag, hogy ama bizonyos „nem létező háttérhatalom” gyökeres változások végrehajtásába kezdett (lásd pl. Ernst Wolff the wolf of Wall Street) annak érdekében, hogy a végét járó pénzügyi rendszer hanyatlása/összeomlása ellenére megtarthassa hatalmát. Ennek egyik sarkaltos pillére a járvány, mellyel el lehet kendőzni a valós szándékokat és egyben okot szolgáltat a világgazdaság várható teljes összeomlására.

   • Szabó Zoltán szerint:

    Nem tudom összekapni magam, hogy optimista legyek.
    A történések hatására egyre gyakrabban jut eszembe József Attila verse, a Reménytelenül:
    “Az ember végül homokos
    szomorú, vizes síkra ér,
    szétnéz merengve és okos
    fejével biccent, nem remél.” (1933)

    Mindezt csupán 28 évesen, az 1925-ben íródott Tiszta szívvel verse után, mindössze 8 évvel. Gyors lefutású volt lelkének felmorzsolódása.

    Ez a neves tudós nem véletlenül figyelmeztet ebben a videójában:
    https://www.besthirdetes.hu/tudasfa/vilaghiru-top-virologus-es-oltasfejleszto-figyelmeztet-az-oltasok-veszelyere.html
    Innentől kezdve alaposan lehet tartani tőle, hogy sokunk élete gyors lefolyású lesz…

    • Sztefanó szerint:

     Ja igen, a Geert Vanden Bossche, de nem ö az egyedüli, aki ilyen véleményen van. Lehet még itt valaki optimista? A nácik áldozatai még reménykedhettek külsö, ellenszegülö eröben. Mi honnan várjunk felmentést? Vagy ha netán Putyin mégis átvenné… (mert mint hallom, utólsókból lesznek az elsök alapon, Oroszország, jelenleg a szabadság netovábbaj – összehasonlítva mondjuk a németekkel).

 3. Sztefanó szerint:

  Amíg a nagy többség birkanyáj alakzatban csendesen kérődzik állambácsi csecsein és legfőbb gondja a vírustól való rettegés, addig az elit azt tesz velünk, amit csak akar. Teljes kiszolgáltatottság kényükre-kedvükre. Pozitív változások csak akkor várhatóak, ha a többség valami csoda folytán felébredne és határozottan nemet mond a nép-hülyítésre. De ettől még sajnos távol állunk.

  • Szabó Zoltán szerint:

   Tudod, most látom igazán milyen óriási a média hatalma. Egyszerűen félelmetes! “TÖMEG MEGTÉVESZTŐ FEGYVER”!
   Alternatív híroldalakon már egyértelműen leleplezték ezt a “világ legnagyobb átverését”
   és még ha sokan nem is látták ezeket a videókat, ha nem is olvasták az összes ilyen irányú cikket, ettől függetlenül érzik, hogy ekörül a pandémia körül valami nagyon bűzlik.
   Ennek ellenére a mainstream média változatlanul, sőt egyre hangosabban és agresszívabban (Magyarországon is!) szajkózza a maga mantráját, hazugságait, hitegetéseit.
   Hogy vajon időben szét fog-e robbanni a hazugság léggömb…hát az nagy kérdés.
   Sajnos én is úgy érzem, hogy még tényleg messze vagyunk attól kritikus létszámú tömegtől, amely már képes elsöpörni az összes korrupt, kollaboráns, hazaáruló kormányt az összes megvesztegetett és/vagy megfélemlített politikusával, szakértőjével, talpnyalójával együtt.
   Egyelőre úgy áll a dolog, hogy a Globalista Elit fog beoltatni előbb annyi embert a gyilkos vakcináival, ahonnan már tényleg nem lesz visszaút.

   Hiába: “Nincs nagyobb támadás az emberi méltóság ellen, mint a félelem”.
   “A tökéletes pszichofegyver, a félelem
   Köszönöm, hogy meghallgattál. Üdv – Zoli.

 4. Hujbert Zoltán szerint:

  Szeretném megköszönni a blogon megosztott gondolataidat.

  Az írások szerint le van vajazva a finálé:
  „Ereszd neki sarlódat és arass, mert eljött az aratás ideje, és a vetés már érett a földön.”

  Közel 8 milliárd meg van hívva a végjátékra, azonban a kiválasztottakért “megrövidíttetnek azok a napok” , Máté24.

  Egy másik tradíció is hasonlót tanít, a kali júga végén a tizedik avatár alászállásával Visnu gondoskodik a tisztán maradottakról: http://www.kagylokurt.hu/3771/orientacio/kalki.html

  Kőszegi Lajos “Négy menekítő meghívás”-a között talán Te is találsz vigasztalót: http://www.koszegilajos.extra.hu/kl2012naplo02.html

  Ré entitás szerint nem voltunk túl szorgalmasak (jó a grafika, elvesztünk a játék káprázatában), ezért egy kicsit zötyögős lesz:
  K: A mi bolygónknak mi a helyzete a ciklusok előrehaladását tekintve?
  Ré: Ré vagyok. Ez a gömb ebben a pillanatban a negyedik dimenzióban létezik. Az anyag tudatosságába beágyazott társadalmi emlékezetegyüttesek következtében meglehetősen zavarodott. Nem végzett könnyű átmenetet a magasabb rezgések fele. Ezért egy kissé kényelmetlenül viszik majd el.
  http://www.exopolitika.hu/iranyzatok/az-egyseg-torvenye-re/

  A végére Lendvai Dóra tolmácsolása marad: https://www.rewoland.com/egy-kis-utmutato-esetleges-veszhelyzet-esetere/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s