Internet használatát korlátozó felügyelö


Gyermekeink több idöt töltenek az internetben böngészéssel mint kellene. Sokan szinte függövé válnak és elvonásos tüntek jeleit mutatják ha bizonyos ideig nem markolhatják az egeret. Az internet csodálatos adat és eseménytár de mint minden ezen a világon, negatív befolyásoktól egyáltalán nemmentes. Óvatosságra int tehát a használata, különösen a gyerekek esetében. A világ leggazdagabb embere Bill Gates is korlátozza gyermeke böngészési jogait, mint arról a Time magazin ez év február elsejei számában beszámolt. Gates ezt mondta: "Korlátozom fiam internetben eltölthetö órái számát. Ez egyáltalán nem teszett neki és azt kérdezte, hogy ez most így marad-e az élete végéig. Azt válszoltam, hogy egy bizonyos kor után majd maga rendelkezhet róla".
 
Nos teljesen egyetértek ezzel a felfogással. Készítettem is egy internet felhasználói figyelöt. A program alkalmas arra, hogy a családonként demokratikusan megállapított limiteket felügyelje. Például megegyezhetünk csemetéinkkel abban, hogy naponta 2 óra idöt tölthetnek el az internetben, de mondjuk délután 4 és 6 óra között illetve este kilenc után egyáltalán nem lehet internetezni. Ezeket a szabályokat egy konfigurációs állományban lehet lefektetni. Felhívnám azonban mindenki figyelmét arra, hogy a tartalmi fegyületet a program nem lát el és csak elöre meghatározott programokat fog figyelni, mint például a messenger, firefox vagy internet explorer, stb. Ha a napi betét elfogyott a felügyelö lelövi ezeket a programokat.
 
Cikkem programozóknak készült, a demo szabadon letölthetö. A csomag Windows Vista operációs rendszerre szabott de müködik Windows XP-n is. Garanciát sajnos nem vállalhatok érte. Érdeklödök itt olvashatják a cikket: http://www.codeproject.com/WCF/AppWatcher.asp 
Kategória: Computers and Internet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s