Az utolsó cseppig!


 

bush Lejárt az idő! Mától kezdve nem lehetünk többé tekintettel a természet szépségeire és a megóvásukra létrehozott, fokozott védelmet élvező területekre. Nem szabad, hogy a figyelmünket elvonják az olyan elhanyagolható apróságok, mint a táj- és élettérvédelem. Nem állhatunk ki többé a kihalás szélére sodródott állat és növényfajok mellett olyankor, amikor a nemzet tartájai kiszáradóban.

Bush elnök zseniális képességeivel összhangban ezúttal is tévedhetetlenül megtalálta az olajár feltartóztathatatlan emelkedésének egyetlen hatásos gyógyszerét és a kongresszusban tartott beszédében felszólította a nemzetet „our nation must produce more oil, and we must start now” azaz, így fogalmazott: nemzetünknek azonnal több olajt kell kitermelnie!

Hát nem látnoki? Micsoda grandiózus terv! Ez egészen biztosan kivezeti ez Egyesült Államokat a jelen krízisből. Meg is lesz az eredménye. Képzeld, ezek után Florida, Miami avagy Kalifornia strandjai sem szentek többé. A turista szokja csak meg szépen, hogy ezután majd fúrótornyok tőszomszédságában és végeláthatatlan csővezetékek társaságában kell fürdőznie. Lehet, legalább a cápáktól nem kell majd tartania, mert ezek állatok nem jól tűrik a fenol származékok okozta szennyezést. És a Gwich’in nép is hagyjon fel olyan badarságokkal, mint több ezer éves hagyományainak és puszta létének az őrzésével, mert az életvitelük szerves részét képző rénszarvas csordának pusztulnia kell arról a területről, mely alatt még rengeteg a kitermelhető olaj.

Bush elnök még véletlenül sem léphetne Kennedy nyomdokaiba, aki hasonlóan szorongatott helyzetében például meghirdette a holdra szállás programját és mely 1969. július 20.-án sikeresen meg is valósult. Tudjuk, az sem emberbaráti szeretetből történt, hanem a két szuperhatalom közti verseny kényszerítette ki. De most ilyesmiről egyáltalán nem lehet szó – nemde bár? Itt, Bush elnök szerint, nem forognak kockán akkora tétek. Ki az a félszeg, aki merö ostobaságból netán olyan terveket kovácsolna, mint az olaj-függetlenség kivívása? Ki merészel ma olyanra gondolni, mint a fekete aranytól való függőség felszámolása az elkövetkező két vagy három évtizedben? Ki merne energiatakarékos, környezetbarát technológiák fejlesztésére gondolni olyankor, amikor a hatalom egyedi birtokosai, az olajhercegek máris rávetették magukat a koncra, a civilizáció legutolsó még könnyen hozzáférhető olajkészleteire. Pusztuljon minden és mindenki – előre az utolsó cseppig!

Kategória: News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Norbert szerint:

    A republikanus part elnokjeloltje John McCain az olajat mint energiaforrast uj atomeromuvek epitesevel akarja helyettesiteni. 2030-ig 45 darab reaktor megepiteset tuzte ki celul: http://www.stern.de/politik/ausland/:Energie-McCain-45-Atomkraftwerke/624438.html  O az atomenergiaban a foszilis energiaforrasok biztonsagos helyettesiteset latja. Udv, nrmc 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s