Kiengesztelés


 

Miután az előző írásomban jól elbántam szegény Popper Péterrel, legyen az alábbi tőle származó idézet személyes nagyrabecsülésem és az iránta érzett tiszteletem jele. Ez ugyanis rendkívül találóan, tömören és minden illedelmes kertelés nélkül fejezi ki azt, amit úgy általában a világról gondolok:

Jung szerint a világ elég rohadt, mocskos és kegyetlen ahhoz, hogy a benne élő ember jogosan legyen rosszkedvű, sőt depressziós. S ebben az esetben depressziósnak lenni szinte erkölcsi kötelesség – teszem hozzá én. Talán azt kellene gyógyítani, aki vidáman lubickol ebben a mocsárban.” (Popper Péter: Egy illúzió halála)

Sajnos a könyvet még nem sikerült beszereznem. Mindenütt elfogyott. Ha valaki kölcsönözni tudná egy kiolvasásra, szívesen megköszönném. Az idézetet egyébként Mohari András egykori honlapján találtam és már akkor rendkívül megtetszett, de lényegében csak egy tegnapi Emil kapcsán (idéztem valakinek) tudatosítottam, milyen mélyen azonosulok a szakasz szellemével.

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kiengesztelés bejegyzéshez

  1. Laci szerint:

    Szívesen kölcsönadom Popper Péter- Egy illúzió halála c. könyvet, csak írja meg a postai címét az e-mailemre: mola9@zoznam.skRégóta tervezem, hogy írok Önnek egy "köszönöm" levelet. 2007 nyara óta rendszeresen olvasom blogját. Önnek köszönhetem , hogy elolvastam Izmaelt, B történetét, An Inconvenient Truth és sorra vásárolom a többi könyvet is, szó ami szó: köszönöm. Sokat olvastam Popper Pétertől és épp az Egy illúzió halála c. könyv volt az első, egyet értek Önnel a január 3.-án írottakkal. Popper könyvei jó ugródeszkának bizonyultak Daniel Quinn felé… Üdvözletem Molnár László, Rimaszombat

  2. Magdolna Mária szerint:

    Szeretném felhívni a figyelmedet az "Öt ember öt könyv" játékra. http://ria-gmmriafreebloghu.blogspot.com/ÜdvözöllekRia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s