A rothadás undorító szaga


 

A szembefújó szél egyre, fagyosabb, és egyre hangosabban dudál. Most életemben először ízlelhettem meg milyen rémítő érzés, ha valaki elveszíti az állását. Kikészíti az embert, pedig (most még) csak egyik közeli ismerősömet rúgták ki minden teketória nélkül. Több mint tíz évet húzott le ezen a munkahelyén. Úgymond a gazdasági visszaesés egyik soron következő áldozata, avagy csak egy körmönfont leszámolásé?

Egy halk szavú, barátságos emberről van szó, akiről történetesen azt is tudom, hogy távol tartotta magát a mára szinte rákfeneként dúló belső intrikáktól, megértésre törekedett és ahol tudott, csak segített. Állítólag nem volt elég jó abban, amit csinált, úgymond, többet vártak volna el tőle, több szakmai hozzáértést. Tehát nem volt rossz, mert voltak (vannak) nála is gyengébben teljesítőek szép számban. Szóval, ennyi volt a vád. Közben meg, akik nálánál is alkalmatlanabbak posztjuk betöltésére, de történetesen jó hasbeszélők, értenek a média nyelvén és jól tudják manipulálni szűkebb környezetüket, továbbra is ott pöffeszkednek bársonyszékeikben. Agressziótól, féltékenységtől és kapzsiságtól fűtött hozzáállásukkal sikeresen károsítják az egyébként is törékennyé vált emberi kapcsolatokat. Ki az aki itt még közösségi, humán érdekeket ápol, amikor mindent elnyom a profitot féltő ordasok üvöltése?

Lélekben és is készülődöm. Nem szeretem az efféle meglepetéseket. Ma ő, holnap én? Ki tudja? Ma már nem kötelez az egy mindenkiért, mindenki egyért. Tulajdonképpen már régen, nagyon régen nem kötelez. Az sem, ha a múltban szabadidődet is feláldozva teljesítettél annak reményében, hogy ez majd méltányolva lesz. De hol vannak azok, akik még minderre emlékeznek? A tanúid voltak. Őket is kirúgták már…

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s