Valami (jó) történik?


 

Tavaly november 9.-i bejegyzésemben kifejtettem, melyek lennének azok a sarkalatos pontok, melyek bekövetkezte nyomán méltán reménykedhetnénk, különös tekintettel pedig az Obama kormányzattal kapcsolatban, hogy az Új Reneszánsz beköszönte nem holmi vágyálom csupán. Erre tessék, ma az ORF első helyen számol be a második pontomban foglaltak, ha nem is teljes és maradéktalan, de lényegi értelmében vett végrehajtásáról. Ide kopipésztelem feltételem és magát a szárnyra kelt hírt is:

Ugyanennek a kormánynak a behurcolt fekete rabszolgák utódaitól is bocsánatot kell kérnie és messzemenően rehabilitálnia a leszármazottakat. Nem elég a szőnyegalásöprés vakpolitikája, mely csak megtűri, de inkább nem feszegeti a múltat és tudatosan elhallgatja, hogy pl. a szövetségi bankjegyeken megörökített neves történelmi személyiségek legtöbbje rabszolgatartó volt.

A mai hír pedig így szól: Az amerikai szenátus bocsánatot kért a feketéket sújtó egykori amerikai rabszolgaság és faji szegregáció miatt. A szövetségi törvényhozás felsőháza egyhangúlag, felkiáltással fogadta el a határozatot, amely ezután kerül az alsóház, a képviselőház elé. Érvénybe lépéséhez nincs szükség Barack Obama elnök aláírására. A szöveg alapvető igazságtalanságnak, kegyetlenségnek és embertelenségnek ismerte el a rabszolgaságot.

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s