Ma túra a Sebastian vízeséshez


A Sebastian vízesés csak néhány perces séta a völgybe beszorított, túrázóknak szánt kicsiny parkolótól. Jó időben, valamint vasárnap és ünnepnapokon valószínűleg korán kell kelnie annak, aki itt helyet szeretne találni magának.

DürreLeiten DürreLeiten3D

A túra időtartama pihenővel együtt bruttó 4:00 óra. Hossza legfeljebb 9-10 km. A felfelé leküzdött szintkülönbség alig 300m, lefelé 650m.

Délelőtt tizenegyre érhettem a Salamander libegő völgyi állomásához (872m), ahol rengeteg a szabad parkoló. A téli síszezon kivételével valószínűleg soha sem telik meg. Egy jegy ára a csúcsra 6.50€. Pár perces kellemes utazás után lélegzetelállítóan gyönyörű kilátás fogadja a túrázót. Itt még felkapaszkodom a hegyi fogadóhoz (Edelweißhütte – 1222m) és jobbra kanyarodva irány a Mamau rét (Mamauwiese). Az út a hegygerincen, folyamatoson lejt, először csak lankásan majd később picivel jobban, de igazából sehol sem túlzottan meredek. Szétnyitom a teleszkópos vándorbotom, hogy itt-ott rátámaszkodjam. Ki hitte volna, hogy az állandó ereszkedésbe is gyorsan ki lehet melegedni. Jól esik a frissítő a Mamauwiese fogadóban (957m). Ajánlanám erre vetődő látogatóknak az almás rétest – egyszerűen fantasztikus, duplázom is belőle (megjegyzés: 2011-beni ott jártamkor már sajnos nem szolgáltak ezzel az ínyencséggel).

SebastianWassefall SebastianWassefall2

Pihenőmet a vízesés völgyébe vezető enyhén meredek ereszkedés követi. A meglepően magas sziklafalról lezúduló patak tövében hegymászók gyakorlatoznak. Innen érek a közelben szabad helyekért ostromlott parkolóhoz (664m). Amint túrám során idáig érek és látom a bősz tülekedést, csak áldani tudom döntésemet, hogy egy hosszabb, de annál élvezetesebb kerülővel érjem el célomat. Utam ezután a változatosság kedvéért felfelé vezet vissza a libegő völgyi állomásához.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s