Kacsaetetés


Örüljetek e-világi tökök (akinek nem inge ne vegye magára), habzsoljátok a híreket és ünnepeljetek, hiszen csak azt kapjátok, amit kívántatok, amit megérdemeltek. Nektek ugyanis el lehet adni mindenféle zagyvaságot! Ti lenyelitek, és nyakatokat boldogan nyújtogatjátok újabb finom falatokért, mint a kacsák. Elhiszitek a nektek gondosan preparált álhíreket, mert a kritikus gondolkodásról már régen leszoktatok. Így jól elvagytok a Ti virtuális, torz világotokban. Bizonyítékot már láttatok? Hogyan is vélekedett a megboldogult George Carlin? Bizonyos elvek szerint élek – mondta – az első, hogy nem hiszek el semmit abból, amit a kormány mond. Milyen igaza volt.

Kategória: News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Kacsaetetés bejegyzéshez

 1. zt szerint:

  Kedves Sztefanó,

  Igen, pl. Mr. Bin kiiktatása is ilyen számomra, ám vsz. fel vagyon adva a lecke, ha hiteles hírforrásra van bárkinek szüksége. Ha tudsz számodra hiteles hírforrást, szívesen fogadom.
  üdv,
  TZ

  • Sztefanó szerint:

   Pontosan erre gondoltam. Lehetöségeimen túlmutat hiteles hírforrások listájával elöállni. Vannak viszont bizonyos józan ész diktálta szempontok, melyek alapján elég nagy valószínüsséggel eldönthetö, hogy egy-egy hír sántít-e avagy hihetö. Más esetekben egy-egy állítás tartalmának a klasszifikálása komolyabb eröfeszítést igényel. A jelen esetben meggondolandó, hogy ama bizonyos személyröl a legjobb esetben is csak 10 éves vagy annál régebbi féyképek, felvételek ismertek. Mint Ran Prieur is megállapítja blogjában, elég valószínü, hogy Bin már régen halott. Idézem “Like most people, I suspect that Osama bin Laden has been dead for years, and they’ve just announced his death (and conveniently buried him at sea) for political reasons.”

   • TZ szerint:

    No igen.
    Jó pár helyen bele lehet kötni a sztoriba, számomra csupa fura érthetetlen lépés s körülmény fonja keresztül-kasul.

    ui.
    Az ismételt hozzászólásom törölhető 🙂
    (fehér képernyő mint visszajelzés kevésbé volt meggyőző, h megérkezett a post)

 2. Sztefanó szerint:

  A probléma lényegét még az elsö Zeitgeist dokumentunfilm egyik találó szójátéka is frappánsan megállapította “…they must find it difficult those who take authority as the truth instead of truth as the authority” illetve egy blogon olvastam ezzel kapcsoltban, hogy tudniillik “we have chosen to accept as the truth the words and actions of our President based essentially on his assumed authority rather than seeking the truth as the authority”. Magyarán, nálunk nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem inkább csak az, hogy ki mondja, …

  • TZ szerint:

   Igen.
   Mondjuk a Zg 3. része kb. a közepéig tetszik, utána a központosító gondolata és a “mi megmondjuk milyen városképben érdemes élni” már kiábrándított.
   Az első felében viszont leírja, h tudatosságunk növelésével, azt elérve már most változást tudunk elérni, ám ez a “harc” jelenlegi egyik színtere.
   Vagyis én így realizáltam a mondandókat.

   • Sztefanó szerint:

    Egyetértek. Nevezett részletnél kezdtem mérlegelni, hogy érdemes-e még nézni, mert AZ egy más téma. A Zeitgeist jól elemez, jók a meglátásaik de rogyadozó lábakon a megoldások.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s