Egyperces (6, birodalmakról)


A civilizált nyugati világnak minden oka megvan, hogy rossz lelkiismerettel tekintsen a Maják naptára szerinti “világvége” elé, hiszen számtalan fronton indított támadást mind saját életfenntartó rendszere, az élő Föld, mind pedig önmaga alkotta virtualitásai ellen (pl. pénzpiacok). Még ha figyelembe vesszük a tárgyalt katasztrófák lehetséges külső forrásait (felénk rohanó aszteroidák, napviharok, stb.) ezek akkor is mind elenyésznek a homo sapiens nevezetű értelmetlen lény rendes és fásultságig megszokott napi (ön-) pusztító tevékenységei mellett.

Csak egyetlen példa okáért, Brazíliában nem azért irtják a Föld tüdejének számító esőerdőt, mert a brazilok butábbak lennének, hanem mert az EU felettébb jó árat kínál a kiirtott dzsungel helyére telepített szójáért. Ugyanis a szója a szarvasmarha állomány elsőszámú fehérjeforrása az EU-ban, különösen azóta, hogy a kerge marha kór után a hús-és csontliszt alkalmazása rendelettel tiltott. Valahányszor hamburgert eszel, legalább egy gondolat erejéig emlékezz erre!

Számtalan további példával lehetne bizonyítani, mekkora ára van az EU jóléti intézményének és hány szerencsétlent tesz földönfutóvá a harmadik világban ez a kártékony rendszer. Ha nincsenek ötleteid, gondolj csak a ritkaföldfémekre. Vajon mihez kell az, és honnan szerzik be? Bár megjegyzem, az EU cégérén a jóléti, lassan de biztosan zsugorodik és kopik. Hamarosan alig marad belőle valamicskényi.

Erről jut eszembe az EU-nak odaítélt béke Nobel díj. A Római birodalom belsejében is béke és stabilitás honolt, mert a hadakozás a birodalom határaira korlátozódott. Ettől függetlenül a Római birodalom is saját belső szükségleteit elsöprő katonai erejével, erőszakkal hajtotta be. A gyilkolást exportálta… bár maradt belőle belső használtra is. Amennyi császára a birodalomnak volt, nem sok hajtotta le a szemét természetes úton.

Kategória: Egypercesek, Humanity, soul, mind, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s