Egyperces (14, tanulmányokról)


image

Hitetlen Tamás alakjában már két évezrede megszületett a civilizált ember ama prototípusa, akinek világnézete “szociokonform” keretek közé szorult. Számára minden kereten kívüli a mesék és a legendák kategóriájába tartozik. Lejöhet akár Krisztus is a keresztfáról, az ilyen eltompultakat semmi sem hatja meg. A sablonon kívüli valóság számukra nem létezik, érdektelen és csak a tömegével elvégzett tanulmányok bizonyító ereje képes a merev, kirekesztő keret tágítására. Sok esetben pedig olyan érvekről van szó, melyek egyébként akár egyszerű paraszti ésszel is könnyen beláthatóak.

Tanulmányokat kell készíteni a neonicotionoidok hatásáról, holott minden egészséges és normális ember számára nyilvánvaló, hogy a tonnaszám a mezőgazdasági területekre kiszórt méreg megöli a méheket.

Tanulmányok tömkelegei kellenek ahhoz, hogy belássuk, a tengeralattjárók és az óceánjárók szonárjai megőrjítik, és a pusztulásba űzik a kifinomult hallással rendelkező tengeri emlősöket.

Máskor viszont még a tanulmányok puszta gondolatától is kiütéseket kapnak a keretek belsejébe szívesen rekedt idióták, nehogy elapadjon vallásuk, a profit mindenáron forrása. A génmanipulált növények fogyasztásának a negatív következményeiről már számtalan tanulmány készült, de leginkább csak verést, jobb esetben meg teljes és tökéletes ignoranciát érdemeltek ki az efféle tanulmányok készítői.

Kategória: Egypercesek, Humanity, soul, mind, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s