Extended MTB, avagy 5 óra nyeregben


Az első óvatoskodó hegyi biciklizéses kiruccanások után úgy gondoltam elérkezett az idő valami jó kis „gatyarohasztó” túrával próbálkozni. Alsó-Ausztria idegenforgalmi honlapján (http://mbike.at) van egy interaktív mountain-bike térkép, mely szolgál némi ötlettel. Erre azért is szükség van, mert nem lehet minden turistaútra csak úgy egyszerűen biciklivel behajtani. Konfliktuselkerülés szempontjából is tanácsos a kijelölt mountain-bike útvonalakra szorítkozni, bár tudom, vannak, akik fittyet hánynak ilyen “apróságra”.

image

Nos, miután átnéztem a kínálatot, a mai vasárnapra a kibővítet Kahlenbergdorf kört választottam. Annyiban tértem el az eredeti változattól, hogy Freudenauból indultam, ami még extra rátesz a paklira 33 kilométert. Összességében tehát 73 kilométert karikáztam, mintegy 1200m szintemelkedést szedtem össze, több mint 5 órát ültem nyeregben és cirka 40 percet pihiztem. Így jön ki a bruttó időigény 5:45 órára.

ExtendedKahlenbergProfil

Scheiblingsteinbe érve már kezdtek a fáradtság jelei mutatkozni, ezért ott kapóra jött az útszéli fogadó (Landgasthaus Scheiblingstein) ahová spontán elhatározásból be is tértem. Tulajdonképpen úgy gondoltam, hogy innentől kezdve már csak kényelmes ereszkedés következik, de derekas tévedésnek bizonyult. A végleges ereszkedés megkezdése előtt, akadt még bizony néhány izgis kaptatós szakasz.

Klosterneuburgban aztán majdnem kiverte a biztosítékomat az a plusz 100 m szintemelkedés, melyet a túra szerzői még becsempésztek a vonalvezetés végébe. Summa-summarum beismerem, valamelyest alábecsültem a kalandot, de így lett jó. Megtörtént egy újabb ismerekedés önmagam határaival, és ez tényleg így rendjén való. A következő túra tervezésekor erre már lehet építeni.

ExtendedKahlenberg_2D
Nyomvonalam letölthetö
ExtendedKahlenberg_3D
Plasztikus ábrázolásban
Kategória: Biking, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s