Egyperces (18, még mindíg Lampedusa)


Néha a hivatalos imperialista sajtó is megbotlik és megszellőztet olyan kellemetlen híreket, melyek az uralkodó rezsimre nézve nem kifejezetten hízelkedőek. Akik pedig szeretik magukat az igazság rettenthetetlen bajnokaiként feltüntetni. We are the god guys. Oh, really? I simply can’t believe. Jó példának okáért a minap Lampedusáról és Afrikáról írott kétpercesemet alátámasztandó jelent meg az alábbi két híradás az ORF honlapján:

  • Vérarany: nemcsak vérgyémántok formájában zsigereli ki a fehérarcú (piros-fehér svájci) rablókapitalizmus Afrikát, hanem a cikk tanúbizonylata szerint, az aranyat is hasonló módszerekkel szabadrabolják a fekete kontinensről, konkrétan Kongóból.
  • Olajpestis: A Shell ködösít és tagadja a Niger deltájában észlelt olajszivárgások létét. Holott csupán csak 2012-ben 348 új szivárgás vált ismertté, miközben az ENI nigériai leányvállalata összesen több mint 1000 (!) evidált szivárgásról (Leck) tud, mely folyamatosan mérgezi a Niger ökológiai rendszerét.

schweiz_blutgold_kongo

Kategória: Egypercesek, Humanity, soul, mind, News and politics, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s