Egyperces (30, Nature is speaking)


image

A normális az, ami hétköznapi, megszokott, általánosan elterjedt. Viszont még egyáltalán nem biztos, hogy az, ami normális, valójában ésszerű, egészséges avagy jó is lenne. Ha éppen influenza dúl, akkor normális jelenség orrukat fújó, köhögő, üveges tekintetű emberekkel találkozni. Háborúban teljesen normális gyilkolni. Normális, de szörnyű! Nem szolgálja senki emberfia javát.

Ennek az inverze is igaz lehet, hogy tudniillik esetenként az egészséges, tiszta szemléletmód már-már nem is normális, mert ilyen vagy olyan okokból kifolyólag kisebbségbe szorul (egyre gyakrabban figyelhető meg).

Jó lenne tehát zöldágra vergődni és megállapítani, hogy milyennek kellene lennie egy alapjaiban egyszerű, de egészséges emberi felfogásnak. Így első meglátásra a feladat rettenetesen nehéznek és komplexnek tűnik, pedig nem az. Egyszerűen csak figyelembe kell venni a letisztított (lét-) függőségi viszonyokat. Tudniillik ha ezeket szépen levezetjük, az összefüggéseket megrajzoljuk, akkor előbb vagy utóbb ugyanazokhoz a gyökerekhez kell eljutnunk. A gubanc legvégén, ott van az életet adó Föld, a napfény és a természeti világ fenntartó, tisztító, eltartó és gyógyító ereje. Ez a mi szentélyünk, a mi legszentebb oltárunk.

A Nature is Speaking filmek készítői is eljutottak a gyökerekhez. Figyeld meg. A természet szól hozzád. Hát nem csodálatos? Mégis pusztítod?

image

Kategória: Egypercesek, Humanity, soul, mind, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s