Dachstein: áthelyzik az Irg és a Westgrat Klettersteigeket


Csak a fejünket csóválhatjuk a hír hallatán. Egy 2014-es GPS felmérés során kiderült, hogy Felső-Ausztria valamicskével nagyobb, mint azt korábban hitték. A növekedés pedig Stájerország rovására történt. Szerencsétlenségükre az Irg Klettersteig, mely természetszerűleg csak stájerországi engedéllyel rendelkezik hirtelen Felső-Ausztria fennhatósága alá került. Ott viszont nincs engedélyezve és most már jusztból sem lesz. Történik mindez “csakazértis”-alapon, afféle politikai-hatalmi kardcsörtetés részeként.

image

A stájerországiak tehát kénytelenek lesznek 500 méterrel áthelyezni az Irget (saját területre), minek következtében egy teljesen új Klettersteig fog felépülni a Koppenkarstein déli falán. Legelőször is elbontják a régit. Nem vicc! A hír szerint az építkezés azonnal elkezdődik amint az időjárás azt lehetővé teszi. A Westgrat Klettersteiggel sem rózsás a helyzet. Szerencsére itt a drótkötél biztosítást csak pár méterrel kell arrébb, stájer területre csúsztatni.

Ha tehát még be akarod járni a régi (az eredeti) Irget és a Westgratot, elég gyorsan csomagolnod és iramodnod kell, mert hamarosan már késő lehet.

Megjegyzés: Felső-Ausztriában is kapott már engedélyt jó egynéhány csúcsformájú Klettersteig (pl. Tassilo, Bert-Rinesch, stb.). Tehát elvileg és gyakorlatilag is támogatják a sportot és az ilyen jellegű építményeket. A jelen döntés és a hadakozás tehát szakmai szempontból teljesen érthetetlen. Nyilvánvalóvá, hogy ezt itt most kizárólag a “jól bemutatni a szomszédnak, jól megszívatni” testvérharc és az irigység jegyében dúl. Tudniillik a Dachstein turizmus bevételeinek túlnyomó része Stájerország kincstárát gazdagítja. A Kasmírért (Pakisztán és India között) folytatott háború pirosfehérpiros változata.

image

Kategória: Hiking-Climbing, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Dachstein: áthelyzik az Irg és a Westgrat Klettersteigeket bejegyzéshez

  1. Szemák Attila szerint:

    Szia!
    John Lennonnak tulajdonítják az alábbi idézetet: “Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal, és az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél azt azonnal elmebeteggé nyilványítják.” 😦

    • Sztefanó szerint:

      …és mindezt még jóval Lennon elött megállapította Wilchelm Reich is (S. Freud tatnítványa), akit ezért meghurcoltak, könyveit betiltották majd elégették (a világ állítólagos legszabadabb országában), öt magát börtönbe zárták ahol meghalt. Lennont is meggyilkolták, mert aki kivezetö utat mutat ebböl a fertöböl, azt elöbb utóbb keresztre feszítik… ámen….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s