Gebirgsvereinsteig és Steirerspur


A Hohe Wandon a hétvégék mostanság kissé túlcsordultak a látogatók tömegeitől. A dolgos munkanapokon, a koraesti órákban viszont még szinte akadálytalanul lehet bejárni a népszerű Steigeket.

 Gebirgsvereinsteig_2D  Gebirgsvereinsteig_3D
 GebirgsvereinsteigProfile

A táv (Zweiersdorf, Springlessteig, Wandfußsteig, Gebirgsvereinsteig, Hubertushaus, Steirerspur, Hubertushaus, Springlessteig, Zweiersdorf) 4.5 km, 500 m szintemelkedés bruttó 3:00 óra

Van már öt óra mire Zweiersdorfból elindulunk a Wandfußsteig irányába. A néhány nappal ezelőtti esőzések kiszáradt nyomai jól kivehetőek. Az ösvények viszont mostanra kiszáradtak és ez jó jel. Árnyas fenyőerdőben kaptatunk felfelé sietség nélkül, mégis patakzik rólunk a verejték. Nem egészen egy óra alatt érkezünk a beszállóhoz. Egy sportos alkatú fiatalember indul előttünk és olyan gyorsan veszi a blattot, hogy mire kiérünk a sárga fal alá, alakja már a messzeségbe vész.

DSC03092

A szikla felülete végig remek, csontszáraz. Nem kell tehát sehol harcot vívni a nedvesség ellen. Cirka 50 perc alatt végzünk a Gebirgsvereinsteiggel. Gyorsaságunk fő oka a szabad pálya. Sehol sem kell senkire várakoznunk. A platóra kiérve aztán megbeszéljük, hogy bejárjuk még a közeli Steirerspurt is (ha már egyszer itt vagyunk).

IMG_4459

A Steirerspur így a Gebirgsvereinsteig után valóban csak apró hab a tortán. Alig 15 perc alatt kivégezzük. Utána még iszunk és csendesen eluzsonnázgatunk az elhagyatott Hubertushaus előtti padon (a vendégház csütörtöktől vasárnapig van nyitva). Eltelve a közelgő est hangulatával szépen nyugodtan és főleg megelégedve a jól sikerült mászással leereszkedünk a Springlessteigen.

DSC03099

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Gebirgsvereinsteig és Steirerspur bejegyzéshez

 1. Szemák Attila szerint:

  Kedves Sztefánó!
  Azt a 250 km-nyi távolságot nagyon tudom irigyelni Tőled. 🙂
  De azért a Gebirgs és a Wildenauer azért szebb párosítás. 🙂

  • Sztefanó szerint:

   Megértem a vágyaidat Attila. Mi meg ilyenkor arról álmodozunk, hogy ha közvetlen a Hohe Wand alatt lakhatnánk akkor akár hetente többször is felszaladhatnánk az egyik vagy a másik Steigen. Igen, tán két éve lehet, hogy kipróbáltam már az általad említett szebb párosítás is.

   • Szemák Attila szerint:

    Igen, két éve volt. Te ihlettél meg és ’14 augusztusában csináltam meg a párosítást.
    Páratlan ( nem: páros ) élmény. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s