Klafferkessel utózöngék


DSC09845-Pano

Amikor e fenti panorámát készítettem a Greifenberg tetejéről, még nem voltam teljesen tisztában merre visz majd a lefelé vezető út. Így fentről az sem volt világos, hogy hol is van az a bizonyos Klafferkessel katlan (kattint a képre a teljes felbontás kedvéért – 11MB). Annyit tudtam csak, hogy a bal szélen, a távolban látható hegyvonulat a Dachstein.

Mint később kiderült, a kép közepén-alján lévő két tó (Unt. Klaffersee és Rauenbergsee) lejjebb fekszenek, mint a tulajdonképpeni katlan. Jóval lejjebb. A Klafferkessel (katlan) a fenti kép jobb szélén van, sok apróbb tengerszemmel megszórva (lásd az innen származó képkivágást lejjebb).

image

Zoomed_In_

A panoráma-felvétel jobb széléből kiemelt részleten jól lehet látni az út vékony csíkját, amint a Klafferscharte felé közelít, majd azon át bukik alá. Egy jellegzetes alakulat a 2397 méteres Greifenstein (szintén piros nyíl mutatja), mely az alatta lévő tó szintjéről imígyen néz ki:

DSC09876

A Klafferscharte (piros nyíl a kiemelésen) pedig az alábbi kép kellős közepén van, illetve tehát az előtte elhelyezkedő tó szintjéről kissé felfelé kell pillantani. Az út balról érkező csíkja is jól látható.

DSC09882

Az utolsó felvétel, amivel lezárom a dolgok efféle elemzését visszapállatás egy a Klafferscharte alján lévő kisebb tó szintjéről a Greifenbergre. A 2618 méter magas csúcs a kép felső részén, kissé balra dudorodik ki. Megfigyelhető, hogy egy jelentéktelen hegy takarása miatt a Klafferkessel a hegy tetejéről nem teljesen látható be.

DSC09877

Kivételesen valamennyi képet teljes felbontásban töltöttem fel.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s