Korai tavaszodás és boldog karácsonyt


Megjegyzem, valszeg hiába reménykedtünk a rendhagyó tél folytatásában (bár a rendhagyás inkább csak Ausztria nyugati tartományaira vonatkozik, hisz Alsó-Ausztria és Stájerország keleti részein továbbra is nagyítóval kell keresni a havat ). A karácsonyi olvadás, íme, feltartóztathatatlan léptekkel érkezik és vele együtt a fordulat. Vasárnaptól keddig akár 12 C fok feletti hőmérsékletet is produkálhat az inverzió. A völgyben és tehát sík vidéken valamelyest hűvösebb lesz, cirka 7 C fok körül. A 9 – 14 napos előrejelzések alapján maradnak a plusz fokok. A havazás határa 2000 méter fölé tolódik. Csak nehogy kirügyezzenek a fák. Ajjaj!

image 

Más. Szerdán kipróbáltam a térdem, vajon bírja-e újra a sízést. Tavaly ugyanis komoly gondjaim akadtak. Az örömöm határtalan! 8:30-tól kis megszakításokkal délután fél négyig bírtam a lejtőket a Stulheckon. A viszonyokat pedig nem nevezhetném optimálisnak. Különösen az alsó részek (1b, 3a pályák) jegesek, kérgesek. Szinte fáj hallani, ahogy a sítalpak hangosan horzsolódnak és panaszkodnak. Élük is belecsorbul a gyémánt keménységű jégfolyosókba. A felsőbb régiók sokkal jobb állapotnak örvendenek, különösen a 10-es és 11-es pályák (Steinbachalm). Itt viszont a felhők és a köd okozhat némi gondot, bár részemről inkább a köd, mint a jégkuloárok.

image

Nos, mindezek ellenére, avagy éppen emiatt minden kedves idelátogatónak szép ünnepeket, boldog karácsonyt. Örüljetek egymásnak az ünnepi vacsoránál és azon túlmenően is. Az ajándék csak mellékes legyen, ha egyáltalán. Annak reményében, hogy hamarosan ismét beszámolhatok egyet s mást viselt dolgaimról, üdv, Sztefanó

Update december 23. Az évszakoknak sajátos illatuk van. Ma amikor kidugtam az orrom, és beleszagoltam a levegöbe, egyértelmüen a tavasz köszönt vissza. Benne volt tömény formájában a kikelet üzenete, a hamis hír, hogy vége a télnek. Nagyon érdekes és egyben szomorú is. Mintha a természet is demeciában szenvedne. Az ember teljesen megőrjíti.

Kategória: Skiing, Weather
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s