Zwickelreiten át a Kogler vízesésekhez


A hétvégén Erzbergben lévén dolgunk (Rock@Man 2018) a cirka 40 percnyire lévő Göstling an der Ybbsben szállunk meg. A délutáni órákban érkezünk. Messze még az est. Induljunk hát feltérképezni a környéket. Egy rövid kör van betervezve késődélutánra. Göstling főteréről indít és Zwickelreit gazdaság érintése után egy mély árokba ereszkedik, ahol számtalan kisebb-nagyobb vízesés mentén vezet (piros nyíl jelzi a helyét a térképen).

ZwickelreitKoglerWf_2D_  ZwickelreitKoglerWf_3D

 ZwickelreitKoglerWfProfile

blue A túra Göstling an der Ybbsből indul és érkezik vissza, érinti Zwickelreitet és a Kogler vízesések mentén halad. Hossza 10.2 km, 400 m szintemelkedés bruttó 2:50 óra alatt. Nyíllal jelölve a vízesések helye.

DSCF3854

Fél négy lehet, amikor indulunk (fenti kép). A környező hegyek felett kövér zivatar-felhők csüngenek, de Göstlingben süt a nap. Vajon kitart-e az idő, míg úton leszünk?

Egy nem túl érdekes aszfaltúton haladunk mérsékelt kaptatón az említett gazdaságig (Zwickelreit). Közben elkap egy gyenge eső, de mire elhagyjuk az aszfaltot és az erdőbe érünk, már újra kisüt a nap.

DSCF3861
A  túra legmagasabb pontján Zwickelreit felett: a távolban a Dürrenstein látszik

DSC02071

A körút tulajdonképpeni fénypontja a Kogler vízesések (lenti képsorozat). Egy hajtűkanyarban kell a sárga táblával jelzett helyen letérni a széles útról. A lefelé kenyargó turistaút nedves, jól oda kell figyelni a csúszós köveken. Nyári kánikulában viszont kifejezetten kellemes az árnyékos árok. Lassan, óvatosan ereszkedünk.

Az árok végül egy aszfaltútba torkollik. Szerencsére forgalom nincs, így nyugalomban bandukolhatunk vissza Göstligbe, miközben újra nekiáll cseperegni.

DSCF3897

DSC02074

DSC02078

DSCF3920

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Zwickelreiten át a Kogler vízesésekhez bejegyzéshez

  1. mzscella szerint:

    Szia Sztefano,
    A közeli Mooslandl-ban (Mooswirth fogadó) szoktunk nyaralni és túrázni. Ha lehet, elkérném a track fájlt, kisgyermekkel (a hátamon) is teljesíthetőnek látszik. Előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s