Flatzer Wand via Gösing


A Flatzer Wand, tudvalevő, a Hohe Wand kicsinyített mása. Merthogy ugyanúgy délnyugatnak néznek a cirka 100-120 m magas és meredek sziklafalai (A Hohe Wand esetében a falmagasság 300-350m) valamint nagyobb testvéréhez hasonlóan számtalan kisebb-nagyobb kalandokat rejtő mászó-ösvény szeli át ezeket a falakat. Mi Angikával egy szelídebb variáns mentén kívánjuk felderíteni a vidéket, és mellőzzük a meredek Klettersteigeket és az ezekhez hasonlóakat.

Flatz_2D Flatz_3D

FlatzProfile

blue A megtett táv (Flatz/Waldbauer, Schönbühel, Gösing, Neunkirchner Naturfreundehaus, Flatzer Wand, Flatz/Waldbauer) 11.2 km, 590 m szintemelkedés bruttó 4:50 óra alatt (nettó 3:40)

Fél tíz lehet, amikor elindulunk a Waldbauer gazdasági udvar mellett fekvő parkolóból. Vigyázat, aki ünnepnap és jó túra idő esetén későn érkezik, nehezen talál majd helyet (ha egyáltalán). Egy hosszúra nyújtott, az óramutató járásával azonos irányú körív mentén kívánjuk elérni déli célpontunkat, a Neunkirchner Naturfreundehaust, majd a tulajdonképpeni Flatzer Wand tetején folytatnánk, hogy a fal végét elérve szelíd lejtőn érkezzünk vissza a kiindulópontunkba.

DSCF5668

DSCF5674

DSCF5677

Waldbauert megkerülve, széles erdészeti úton sétálunk, majd enyhe emelkedőn érkezünk az alig 700 méter magas Schönbühelre (lenti kép). Közben egy padon pihengetünk egy sort, hogy újult erővel folytathassuk sétánkat ezen a minden ízében remek napon.

DSCF5686

DSCF5697

A Schönbühel alatt egy kilátó hívogat rácsodálkozni a távoli Wechselgebietre, a Fischbacher Alpenra illetve a jellegzetes Sonnwendsteinre. Kicsit lejt az út, majd ismét laza kaptató következik aznapui túránk legmagasabb pontjára a domb szerű Gösingre (898m), melyet egy szép vaskereszt is jelez (lenti kép).

DSCF5701

DSCF5715

DSCF5718

Újabb kilátó következik, a behavazott Schneeberg pazar panorámájával. Előterében jóllátható a Hengst gerince, azaz a Csődör. Mutatom Angikának merre jártunk Cirmivel az előző napon (fenti képek).

DSCF5722

A továbbiakban Kranzstättenig (fenti kép) lejt az út, majd egy kis emelkedő árán érjük el a Neunkirchnerhaust. Szerény de remek étellel jutalmazzuk teljesítményünket a napsütötte teraszon. Élvezet az élet az ilyen gyönyörű napon!

DSCF5725

DSCF5729

DSCF5728

Ebédszünet után eredeti tervünknek megfelelően átvágunk a Flatzar Wand legtetején. Az ösvény helyenként szűk, sziklás és kitett, nem árt a fokozott figyelem. Jobbkéz felől folyamatosan jönnek a vadabb kalandokat rejtegető, mélybe bukó ösvények beszállói. Mi maradunk a fal tetején futó turistaúton, ami később egy széles erdészeti útba torkollik. Egy hajtűkanyar után le-fel hullámzó úton érkezünk vissza Waldbauerhoz.

DSCF5736

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Uncategorized
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s