MTB: Lössterrassen


Nyakunkon a december. Gyengédnyi plusz fokokról szól a hétvége időjárás jelentése. Északról egy ügyeletes ciklon sarkvidéki eredetű hideg levegőt lapátol térségeinkbe. A nap csak hébe-hóba, ha egyáltalán, mutatja majd magát. Nem gond, tudniillik szombat délben rendhagyó módon, ebédre vagyok hivatalos Krems városába. Előtte azonban még jó lenne kicsit megéhezni. Cirmivel felkerekedünk tehát, hogy biciklivel meglátogassuk a városra néző, de már téli álomra szenderült szőlőskerteket.

Lössterrassen_2D Lössterassen_3D

LössterrassenProfile

A táv (Dunapart, Reisperbachtal, Hubertushütte/Rotes Kreuz, Scheibenhof, Waldhof, Rehberg, Am Steidl és vissza a kiindulópontba) cirka 20 km, 440 m szintemelkedés, bruttó 1:38 óra alatt (nettó 1:27)

DSC06458

A Lössterrassen nem tartozik az igényes hegyi-biciklis útvonalak közé. Nincs single-trail. Csupa széles erdészeti út meg ritka forgalmú aszfaltút. Van ugyan két tüdőköptető kaptatója, de ez minden. Kondíciós tréningek céljából kifejezetten alkalmas körút. El tudom képzelni, hogy amikor ragyog a nap, és kellemes az idő, akkor lefelé száguldás közben sem kell megfagyni.

DSC06460
A Hubertushüttenél

DSC06462
Jelzőtáblák Scheibenhofban

DSC06470
A Krems feletti szőlőhegyeken, a távolban a göttveigi apátság látszik

DSC06473
Az apátság különleges felhőköszorúval a háttérben

Kategória: Biking, Sport
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s