Valami baj van a világgal


Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Valami baj van a világgal bejegyzéshez

 1. Zsolt szerint:

  Engedj meg egy másik véleményt, ellenpontnak:

 2. Sztefanó szerint:

  A videó alatt jegyzeteltem: Igen, a vírus létezik, soha nem tagadtam. A denevérekkel kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt írtam Dr. Drosten ténykedésivel kapcsolatban. A PCR tesztet is európai denevérek vírusai alapján fejlesztették ki a Charitéban. Soha nem látták az eredeti kínai kórokozókat. Az általam gyakran említett Dr. Wolfgang Wodarg már a krízis kezdetén is felhívta erre a figyelmünket. A Swiss Policy Research utal egy cikkre, miszerint ez a vírus már 2013-ban is ismert volt (RaTG13 néven, tessék utánanézni). A koronavírusok kutatása túl van lihegve, igen, rengeteg pénz van rá hirtelen (véletlen-é vajon?), másra éppen sajnos kevesebb jut. A tudomány nem független, és a kutatás sajnos nem adóforintokból él. Tessék utánanézni, melyik kutatóintézet honnan kapja a forrásokat. A kommunikálással, a tömegmédiával az a probléma, hogy teljesen egyoldalú. A jelen krízis sajnos tudományosan nem magalapozott. Sok komoly kutató véleménye meg sem jelenhet a tömegmédiában. Rémhírekből viszont túl vagyunk csordulva. Baj volt, de nem a vírus miatt, hanem a politika okozta pánik miatt. A Kemenesi nem mondja, hogy a PCR teszt nem 100% megbízható. Pedig elvártam volna, hogy elmondja, elmagyarázza mit takar az érzékenység (Sensitivität) a prevalencia (Prävalenz), és hogy mit jelent a specifikusság (Spezifizität). Ezeken múlik a teszt a pontossága. Nem kell órákig beszélni róla, 5-6 perc alatt meg lehet érteni az említett fogalmakat. Valóban, az influenza miatt nem csinálunk ekkora cirkuszt, holott többen halnak meg benne, Magyarországon is. A hamburgi kórboncnok Püschel professzor bebizonyította, hogy nincsenek koronavírus okozta jellegzetes elváltozások a halottakban, pedig több mint 200 koronavírusban vagy virussal elhunytat boncolt fel (tessék kérem szépen tájékozódni). Nagy viszhangot keltett amikor a tavasszal kijelentte, hogy egyik halottat sem a koronavírus vitte el. Több német professzor is azon a véleményen van, hogy sértésnek érzik az influenza bagatelizálását, amikor a koronáról van szó. Nem súlyosabb mint az influenza! Az influenzában több fiatal hal meg évente! Nem tudja, hogy az influenza oltás hatásfoka átlagosan legfeljebb 10%, és hogy a Robert Koch Institut szerint vannak, voltak évek amikor a hatásfoka negatív lett. Tehát akit beoltottak, nagyobb valószínűséggel kapta meg az influenzát (itt lásd: CIDM.online). Tényleg van ilyen, tessék ennek is utánanézni! Ez nem összeesküvés elmélet! Kár, nem tudja jól, sajnálom. Az intézkedések szigorúsága túlfokozott volt. A lockdown önmaga több emberéletet követelt mint a vírus (lásd Swiss Policy Research, de vajon hová is jutnánk, ha a hatalom beismerné). Sucharit Bhakdi professzor szerint a lakósság 80%-a immunis a koronavírus ellen, eleve létezik/létezett tehát a nyájimmunitás. A miértekre is megadja a világos válszt. A Kemenesi Gábor bár lehet jó virológus, mégis úgy tünik, nem eléggé tájékozott. Na jó, ebből elég lesz mára ennyi!

 3. Zsolt szerint:

  Én ennyire nem ástam bele magam a témába, ezért vitázni sem szeretnék. Az eredtei videóban szereplő önjelölt “szakértőkkel” ellentétben viszont Kemenesit szakmailag és (nem másodsorban) emberileg is hitelesnek érzem. Tévedhetek persze én is és ő is, de néhányra a fent leírtakbó talán lenne is válasza vagy cáfolata. Részemről semmi gond a véleménykülönbséggel, meg ide eddig is elsősorban a remek túra leírásokért jártam, és ez továbbra sem lesz másként.

 4. Sztefanó szerint:

  Semmi gond Zsolt, hálás vagyok a beszólásért. A vélemények pluralitása számomra is fontos. Ami engem zavar, hogy a jelen helyzetben nem ezzel szembesülünk, hanem egyoldalú híradással, olyannal, mely sokak megérzése szerint az újságírói etika alapszabályai ellen vét. Ez pedig azt mondja, hogy a híreket csak akkor szabad lehozni, ha a tartalom és a forrás kritikus felülvizsgálatnak lett alávetve. Jelenleg azonban, meglátásom szerint, a kormány és az újságírók zöme a hatalmi elit feltétlen szolgálatába állott. Hidd el, jobban szeretnék kizárólag csak túrákkal foglalkozni, de ez az említett egyensúlyvesztés zavarba hozott és kénytelen kelletlen leástam a dolgok mélyére (már amennyire ez a források alapján lehetséges volt). Amennyiben korábbi bejegyzéseimben John Ioannidis, Wolfgang Wodarg, Sucharit Bhakdi, Franz Ruppert, vagy Stephan Hockertzre hivatkozom, akkor az “önjelölt szakértő” jelzőt nem tartom helyénvalónak, hiszen könnyen belátható, hogy kiváló orvosokról, mikrobiológusokról, pszichiáteretekről avagy járványügyi szaktekintélyekről van szó. Különösen John Ioannidist a Stanford egyetem professzorát szeretném kiemelni, aki arról híres, és azért kapott számtalan kitüntetést, mert pontosan arra tanította és tanítja a tudományos világot, hogy miként kell tisztán, objektíven, a tények meghamisítása nélkül dolgozni és kutatni. Az „önjelöltet” viszont valószínűleg nem őrájuk érted, hanem a magyar videón szereplőkre. Én csak azért mertem ide feltenni, mert amit elmondanak, az nem mond ellent az általam felsorolt szakemberek véleményével, sőt jórészt azok mentén halad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s