MTB: Buchtal-Trail


Egy hetek óta dédelgetett tervem sikerült a minap megvalósítanom és szerényke hegyi biciklis repertoárom egy újabb traillal bővítenem. A Buchtal-trail egy művileg nem preparált, természetes lejtős ösvény, ami az Anninger tetejéről visz a Steinwandgraben mélyén a Kleines Buchtalig.

BuchtalAnninger_2D BuchtalAnninger_3D

BuchtalAnningerProfile

A megtett táv (Thallern, 404 & 448-es uphill turistautak, Buchtal-Trail, Buchtal erdészeti úton vissza uphill, Anninger-Schutzhuas betérővel, Anninger-Trail, Thallern) 21.5 km, 780 m szintemelkedés bruttó 3:20 óra (nettó 2:40 óra)

Valódi single-trail olyan tekintetben, hogy a megnevezéssel összhangban egyetlen keskeny csapásról van szó. Kellemetlen a buja növényzet, mely mindkét oldalról alaposan beszűkíti a terepet, és ennek következtében szinte elkerülhetetlen az érintkezés az útra behajló levelekkel, ágakkal, kacsokkal. Ilyen szempontból úgy gondolom inkább a tavaszra vagy késő őszre való, amikor még avagy amikor már nincs buja vegetáció.

Az út önmagában, nem alábecsülendőd. Két helyen sajnos leszállni kényszerülök. Egy meredek sziklalépcső számomra megkísérelhetetlen, illetve egy más szűk aláhuppanást az útra behajló növényzet tesz tönkre, ha nem figyelek, egy csipkerózsanyúlvány épp a nyakamra tekeredik. Summa-summárum, a legközelebbi Buchtal-trail kísérletem a már említett vegetációmentes évszakra fogom időzíteni.

Kategória: Biking, Hobbies
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s