WEF, GAVI és ID2020, avagy hol van az összekötő kapocs?


Vállalkoztam Ernst Wolff, az apolut.net portálon megjelent írásának (Was verbindet WEF, GAVI und ID 2020?) magyar fordítására:

image

Az elmúlt két évben a világ figyelme egyre határozottabban terelődött a német Klaus Schwab vezette World Economic Forumra (WEF). Közben már tudjuk, hogy a politika és a gazdaság számtalan vezetője a WEF Global Leaders for Tomorrow avagy a Young Global Leaders nevet viselő iskola végzősei voltak. Nem lehetett nem észre venni, hogy az egészségügyi krízis során pont ezek az egyének voltak a demokratikus jogrend lebontásának és egy keménykedő egészségügyi politika legádázabb képviselői. Közben azt is megtudtuk, hogy Klaus Schwab a krízisre úgy tekint, mint egy résnyire nyitott ablak, mely alkalmat nyit a gazdaság és a társadalom eddigi formáinak a lebontására és újraépítésére [Nagy Újraindítás]. Ami viszont kevésbé ismert, az a WEF személyi és szervezeti összefonódása azokkal, akik a világra ráerőszakolták az áldatlan egészségügy agendát. Nos, néhány idevonatkozó információ:

A GAVI (Globale Alliance for Vaccines and Immunisation) 2000-ben, a WEF keretieben lett létrehozva. A név jelentése, globális oltásügyi-összefogás. Az szervezet alapítói a Világbank, a WHO, több ismert vakcinagyártó óriásvállalat valamint nem utolsó sorban a Bill és Melinda Gates Alapítvány. Ez utóbbi 750 millió dollárnyi alaptökét tett le azonnal az asztalra. Az összefogás hivatalosan is megfogalmazott célja, a harmadik világ gyermekei oltóanyagokkal történő ellátása. Az évek során aztán egyre több pénz folyt be a GAVI kasszájába. 2011 és 2020 között a Bill és Melinda Gates Alapítvány egymaga 4.1 milliárd dollárt fizetett be. A 2020 júniusában megtartott adakozó konferencián összesen 8.8 milliárd dollár gyűlt össze.

Ez a végsőkig felfokozott adakozás azonban nincs összhangban a valós szükségletekkel. A 2020-as évben ugyanis a harmadik világban nem a fertőző betegségek jelentették a legnagyobb veszélyt, hanem az éhség. Pont az az éhség, amit a Korona-krízis miatt bevezetett korlátozások váltottak ki. Amennyiben az adakozást valóban a szegénységben sínylődő gyermekek sorsa iránt érzett aggodalom váltotta ki, akkor miért csak az oltásokra összpontosítottak?

A sokak által felhozott kritika, miszerint az oltások hatalmas profitot jelentenek a gyógyszergyártó óriásoknak, nem válaszolja meg maradéktalanul a kérdést. A vakcinákat gyártó konszernek bár átvételi garanciát kaptak a GAVI-tól, mely a vállalti rizikót nagyban csökkenti, ám az gyógyszeripar összforgalma tekintetében, az oltóanyagok észaránya elenyészik. 2019-ben például a világ gyógyszeripari összterméke elérte az 1300 milliárd dollárt, miközben az összes vakcina forgalma mindössze 33 milliárdra rúgott, mely az össztermék alig 3%-a. Miből táplálkozik tehát a szándék és a végtermék közti megmagyarázhatatlan ellentét?

Vessünk ennek érdekében egy pillantást a 2017-ben ID2020 néven létrehozott kezdeményezés megalapítására New Yorkban, melyben a legfőbb bábáskodók a GAVI, a Microsoft, a Rockefeller-Alapítvány, a CARE segélyszervezet, az Accenture valamint az Ideo Org voltak. Az ID2020 célja, a Block-Chain technológiára épített, biometriai ismertető jegyek alapján egy globális személyi azonosítórendszer létrehozása. A tervezettel szorosan együttműködik az Egyesült Államok kormánya, Az EU komisszió valamint az UNHCR menekültügyi szervezet.

Az ID2020 megalapítása egy hatalmas előrelépést jelent abban a digitális iparágban, amelyben már régen dédelgetik a gondolatot, hogy a világ minden egyes polgára számára egy hamisítás ellen biztosított, digitális azonosítót hozzanak létre. Időközben ezek a tervek már sokkal tovább mennek. A KI (mesterséges intelligencia) fejlesztésével párhuzamosa már nem csupán csak egy digitális azonosító a legfőbb cél, hanem a biológiai-digitális összefonódás elősegítése. A végső cél az emberi test és a digitális világ összeolvasztása. Ennek elérése céljából többféle módszerhez is lehet folyamodni, az olyanokhoz mint a testbe ültetett legkülönfélébb implantátumok, tetoválások avagy az oltások. Mindhárom esetben, alapvetően, olyan anyagokat juttatnak a szervezetbe, melyek alkalmasak arra, hogy egy külső, digitális készülékekkel felvegyék a kapcsolatot.

Ha visszatekintünk az elmúlt 12 hónap eseményeire, akkor egy dolog semmiképpen sem kerülheti el a figyelmünket: az egészségügyi krízis által kiváltott, omnipotens nimbusszal rendelkező oltások általános elterjedtsége, ami nagyban előmozdítja a fent említett erőfeszítéseket. Ezzel kapcsolatban szembeötlő bizonyos személyek viselt dolgai. Az olyané mint mondjuk José Manuel Barroso, aki bár semmiféle orvosi képesítéssel nem rendelkezik, mégis a GAVI felügyelő tanácsának az elnöke.

Barroso, Bill Gatessel és Angela Merkellel együtt, 1992-ben a WEF Global Leaders for Tomorrow legelső évfolyamának végzős hallgatói voltak. Barroso aztán 2004 és 2014 között az EU komisszió elnöke volt majd 2016-tól kezdve a Goldman Sachs bankház tanácsadója lett. A Goldman Sachs részvényesei közé tartoznak a világ leghatalmasabb vagyon kezelő vállalatai, a Vanguard, a State Street és a BlackRock. A kör pedig úgy zárul, hogy a BlackRock alapítója, Larry Fink az Európai Központi Bank elnökasszonyával, Christine Lagardeval és az IMF (International Monetary Fond) vezetőjével Kristalina Georgiewa asszonnyal együtt ülnek Klaus Schwab WEF-jének az igazgatói tanácsában.

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s