Gudrun az igazi Farkasokkal Táncoló


 

A jól ismert Kevin Costner filmben a képzeletbeli John Dunbar handnagy barátságot köt egy hozzá hasonlóan magányos farkassal. Elvben a farkas egy óvatlan pillanatban szét is téphetné Dunbart, mint ahogyan a hadnagy puskavégre is kaphatná a vadállatot, ám különös módon ilyesmire nem kerül sor. Dunbart a sziú indiánok a Farkasokkal Táncoló névre keresztelik. Lényében van valami különlegesen nagy tiszteletet parancsoló, valami egészen ritka ősi tudás. Talán az élet törvénye és az élet minden formája iránt érzett mély tisztelet?

GudrunPflueger Gudrun Pflüger osztrák biológus, élsportolóból lett a mai Farkasokkal Táncoló. Az ORF Univerzum című, május 15. sugárzott adásában láthattuk, amint Gudrun útra kel Kanada csendes-óceáni partvidékén, British Columbia tartományban, hogy a vadonban olyan farkasokkal találkozzon, amelyek még emberrel nem kerültek kapcsolatba . Az ilyen találkozás alkalmat kínálna az állatok igazi, hamisítatlan természetének a tanulmányozására. Gudrun és társai csak több hétig tartó kitartó keresés után bukkannak az állatok nyomaira. Az opertőr gyönyörűen rögzítette az utólsó pillanatban létrejött nagy találkozást. Gudrun a farkasok mezején, egyedül, mindennek kiszolgáltva fogadja az érkező hordát. Bizony nincs emberfia aki őt élve onnan kimenthetné, ha mégis valami baj történne. De a falka csak kiváncsian körbeszaglássza és miután megbizonyosodnak, hogy Gudrun nem jelent számukra veszélyt, békésen elfogadják jelenlétét, sőt a körükben eltöltött éjszaka után úgy tűnik távozni is nehezen engedik. Gudrun lassú és óvatos visszahúzódásakor tipikus farkasüvöltéssel búcsúztatják. Mindeközben Gudrun egy pillanatra sincs veszélyben, az állatok nyugodtak, kedvükre van a vendég. Csodálatos! Ámulatba ejt! Leszálltunk a Holdon, atomokat hasítunk, de fogalmunk sincs hogyan viselkednek azok az állatok, melyekkel pedig évmilliók óta együtt élünk a Földön. 

Arra gondolok ez újból Daniel Quinnt igazolja. Ha az ember nem mint hódító és önkényúr jelenik meg a természetben, akkor új dimenziók, új tapasztalatok, az ősi bölcsesség végtelenül mély kútja nyílik meg előtte.

A témához itt található anyag:

Kategória: Travel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s