BUÉK 2008


 

Minden kedves visszatérő érdeklődőnek kívánom, hogy az új 2008-as esztendő meghozza tervei megvalósulását, melyhez kitartó alkotó erőt, jó egészséget és egyben kíváncsi, Ishmael gyötrő vágyat kívánok annak megértéséhez, hogy hogyan lettek ilyenek a dolgok? Az érdeklődés felcsigázásához jöjjön egy idézet, mellyel élni szoktam valahányszor csak ajánlom a könyvet (mert annyira találó):

Ritkán esik meg az életben, hogy egy könyv minden előzmény nélkül úgy fordítsa fel az ember világképét, hogy ne csak romboljon, de építsen is. Én így jártam az Izmaellel. Semmi új tényt vagy adatot nem tudtam meg belőle – csupán egy új szemüveget kaptam, amelyen keresztül egész más arcot mutat a világ. Bár talán helyesebb úgy fogalmaznom: lekerült rólam az a torzító szemüveg, amelyet Kultúra Anya biggyeszt mindannyiunk orrára, tudatra ébredésünk első pillanatában. S ily módon megszabadulván egy hatalmas optikai csal(ód)ástól, végre elfogadható magyarázatot kaptam arra, hogy „hogyan lettek ilyenek a dolgok.” …B. Balázs

Ja és persze érdemes megemlíteni, hogy a könyv főbb gondolatainak remek áttekintése megjelent a magyar wikin (ami persze nem helyettesítheti a könyv elolvasását, de mint étvágygerjesztő, rendkívül hasznos).

Kategória: Books | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s