Az istenek csapdája


 

A hetedik napon az Úr megpihent és fáradtan bár, de megelégedetten tekintett vissza alkotására. Lelki szemei előtt máris megelevenedett a Föld és lassan kitárulkozott előtte teremtése minden részlete, gazdagsága, az élet lenyűgöző pompája. Az Úr és az angyalok serege sokáig gyönyörködtek és élvezték a pazar látomás minden részletét, mígnem, az Úr hirtelen megrettent. Azonnal tudta, hogy egy apró de végzetes hibát követett el akkor, amikor az embert Gábriel véleménye ellenére saját képére formálta és saját tulajdonságaival ruházta fel. Látta, amint az ember mérhetetlen kíváncsiságában, becsvágyában és gőgjében hamarosan megtagadja őt, a mindenek teremtőjét és megpróbál majd felülkerekedni az általa létrehozott renden és elpusztítja az univerzum számára létrehozott szegletét. Biztos akart lenni abban, hogy ez nem következik be.

Isten látta, hogy büntetésből hiába taszítja majd el az embert magától és hiába veti őt ebek harmincadjára. Teremtése olyan szívós, hogy mérhetetlen szenvedések árán, de kiheveri a megpróbáltatásokat. Isten ezen elgondolkodott. Olyan akadályt akart az ember elé állítani, mellyel csak akkor képes megbirkózni, ha tiszta a szíve és teljes tudatában van megszerzett hatalma minden következményének. Némi bizonytalan tétovázás után Isten úgy döntött, hogy egy rejtett csapdát állít az embernek. Ha képes lesz értelmét használva távlatokban gondolkodni, időben megláthatja a vermet és könnyen felülkerekedhet a buktatón. Ezzel kiérdemli a jutalmazó kegyet, mely lehetővé teszi számára elhagyni földi bölcsőjét és kilépni az univerzum végtelen térségébe, hogy szerzett tapasztalatával majdan összeolvadhasson magával a Teremtővel.

Isten, látomásai értelmében hozzálátott, hogy még időben megváltoztasson az emberen néhány apróságot és így szólott: Sokasodhasson és szaporodhasson az ember minden határon túl, még akkor is, ha az élet sanyarú körülményei nem kedveznek az utódok fennmaradásának. Eltérően más emlőstől, legyen az ember asszonya folyamatosan képes a fogantatásra. Nélkülözések, éhínségek és elviselhetetlen szenvedések idején, lelje a férfi egyetlen örömét asszonyával való hálásban.

Isten elmosolyodott még amint elkészült, mert immár biztos lehetett benne, hogy tökéleteset alkotott. Az ember nagyon korán azt hiszi majd, tudása hatalmával megzabolázhatja és rabigájába hajtja a Földet minden teremtményével egyetemben. Ám hamarosan látni fogja, hogy ténykedése nyomán a Földet emberi biomasszává alakítja át és rákfeneként mindaddig fojtogatja bölcsőjét, míg vagy jobb belátásra nem tér, vagy pedig elkerülhetetlenül visszakerül a rajtvonalra.

A CNN környezetvédelmi portálján szavazni lehet arról, hogy mi bolygónk legnagyobb veszedelme? Alább a kérdések és az adott válaszok százalékban. Íme, az istenek csapdája. Tudniillik a szemfüles szavazó azonnal észreveszi, hogy az első három kérdés is az utolsó függvénye.

 

No.. Kérdés Válszok százalékban
a Globális felmelegedés 27
b Fajok kiirtása  és eltünése 8
c A természetes környezet elvesztése 3
d Túlnépesedés 62
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s