Laza kerülő a Dürrenberg alatt (Johannesbachklamm)


A HTL-Steig és a Grete Klinger-Steig után valami egészen nyugodt, laza, úgymond “diétás” túrára vágytam és a Johannesbachklamm kiválasztásával, nem tévedtem. Igaz a hossza eléri a 14 kilométert és van kaptató is, ám összességében mégis egy nagyon kellemes, megerőltetést alig-alig megkívánó vállalkozás.

 JohannesbachKlammGps  image

 image

A táv (Würflach – Willendorferstarsse, Johannesbachklamm, Schrattenstein várrom, Schrattenbach, Lärbaumkreuz, Beim Roten Kruez, Würflach) 14.3 km, 560 m szintemelkedés és bruttó 5:15 óra

Ha valaki éppenséggel még Schrattenstein (várrom) megtekintését is túl rázósnak találja és a várdombot, az egyedüli érdekes kaptatós szakaszt (lásd a GPS nyomvonal pirossal jelölt szakaszát) Schrattenbachon át kerüli meg, akkor ez már nem is túra, hanem csak egy könnyed erdei séta. A várrom alatti cicafarknyi kitérő Schrattenbachban a Gasthaus zum alten Schlossteich-hez címzett fogadóban tett tisztelem útvonala.

PB054222

A kerülő a kalauz szerint alig tart tovább három óránál (3:15), ám ebbe nem számították bele a nézelődéseket, az oda-vissza kitérőt Schrattenbachba, sem pedig a kószálást a várrom területén. Így mindennel együtt két órával több lett.

PB054236
A várrom kapuja
PB054248
…meg ami még maradt belőle
Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport, Story
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s