Ítéletem, sajnos bogus


Az előző beszámolómban említett Thrive anyagára vonatkozik a cím. Az angol bogus, annyit jelent, mint hamis, nem valódi. A filmben sajnálatos módon kulcsszerepet kap egy olyan technológia, mely állításuk szerint a semmiből, illetve hát a vákuumból nyeri az energiát. Ez eleve ellentmond a termodinamika és az energia-megmaradás törvényének, miszerint zárt rendszer teljes energiája állandó marad, azaz legfeljebb csak annyi energiát lehet egy zárt rendszerből kinyerni, amennyit a rendszerbe előzőleg bevittek. Úgy tűnik, a film alkotói ezen elég könnyedén és gyorsan túltették magukat, mivel szerintük kvantumi szinten, semmilyen rendszer nem zárt. Nem arról van szó, hogy a téma eleve sületlenségen alapulna, hiszen a vákuumenergia, más néven a nulla ponti energia (már írtam róla) egy kvantumfizikai valóság, hanem a baj a módszerrel van. Gyanús!

A film lényege, hogy ilyen masinák segítségével le lehetne szerelni az uralkodó olaj- és energetikai elitet (tényleg igaz), mely minden bizonnyal magával rántaná a bankszektort is és ez által megnyílhatna az út egy jobb világ felépítése felé. Nyilván övön aluli ütést kapnának az olajban érdekelt multik. A bökkenő csupán csak ott van, hogy, a bizonyítékok rettenetesen gyérek. Szerintem Foster Gamble és társai olyan horderejű problémát feszegetnek, mely megérdemelné, hogy nagyobb alapossággal járjanak el. Sokkal mélyebbre kellene leásni, pontosabb adatokkal, tényekkel, komolyabb bizonyítékokkal kellene elöállnni. Amit felszolgálnak, nem elég! 

image

Ez az örökmozgó azon kívül, hogy önmagát hajtja, még egy akkumulátort is tölt?

Talán inkább arra kellene összpontosítani, hogy mi alapján lehet egyértelműen elkülöníteni, megkülönböztetni a hamisítványt (bogus) egy eredeti nulla ponti energiával üzemelő készüléktől. Tudniillik amit én itt láttam (linkek a film honlapján), az inkább eleve csődre ítélt örökmozgók prototípusa. Egy villanymotor, mely egy generátort forgat. A generátor áramot termel, mellyel a villanymotort visszatáplálja. Lásd John Bendini szenzációsnak kikiáltott készülékét (fenti kép). Aki alapvető fizikai ismeretekkel rendelkezik, könnyen megállapíthatja, hogy ez még örökmozgónak is teljesen primitív, vannak ettől jobbak is (akarom mondani komplikáltabbak), de attól még csak örökmozgók maradnak. Kár!

Kategória: Humanity, soul, mind, Movie and media | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s