Valóságshow


Verőfényes, csendes őszi szombat. Kék ég, szokatlan nyugalom. A napsütötte teraszon piros és lila muskátlik virítanak. Mellettük két hatalmas cserépben trombitavirág ágaskodik az ég felé. Az egyikben hetek óta bontogatja illatos szirmait a halványrózsaszínű. A sárga még késlekedik, mint általában. Hosszúkás bimbói már egy hete megjelentek és napról-napra kövérednek. Bármikor kifakadhatnak. Itt-ott friss szellő lebbenti a növények nagy leveleit. Az elviselhetetlen nyári hőség már a múlté. Jól beöltözve pihengetek egy nyugágyban és élvezem a napsugarak langyos simogatását. Számomra szokatlan csendélet.

Gyengélkedem. Időnként görcsbe rándít a köhögés. Kényszerpihenőm közben ábrándozom. Azon tűnődöm, vajon merre járnék éppen, ha nem vett volna le a lábamról a hűvös frontokkal érkező hörghurut. A Hoyosssteigen, vagy a Gaißlochsteigen, vagy a Gustav Jan Steigen, vagy a Preinerwandsteigen vagy a Großer Wildkammon, vagy Cirmivel valamely karizomszaggató Klettersteigen?

Sejtéseim vannak csak afelől, hogy miként törhetett rám a kedden enyhe torokfájással kezdődő nyavalya. A múlt vasárnapi mountainbájkozásom alkalmával a Wildsauban egyhajtásra legördített jéghideg korsó sörre gyanakszom. Ki voltam facsarva és túl mohó voltam. Az utolsó korty után már éreztem, hogy teljesen elfagyasztotta a torkomat.  Jól esett! Megártott? Vagy a vonaton, amin naponta munkába zötykölődöm szippantottam volna be a végzetes vírusokat? Tulajdonképpen most már mindegy. Türelemmel ki kell várnom a végét…

Kategória: Health, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s