Göller, a makacs-szeles


Második nekifutásra, együttes erőből, sikerült! Mármint az új esztendő első túráján, Cirmivel a Göller csúcsára állnunk. Az idei tél első szólóban végzett kísérlete ugyanis kudarcba fulladt (beszámoltam róla). Főleg a köd és a viharos szél, friss porhóból épített, itt-ott, egyméteres torlaszai miatt. Amelyeknek viszont mára hűlt helyük. Tudniillik, az elmúlt napokban odalátogatók jól követhető nyomokat döngöltek a hóba. Másfelől meg az olvadásnak köszönhetően, a finomszerkezetű porhó nagy szemű kristályokba rendeződött az éjszakai fagy során és hótalpakkal remekül járható, tömött réteg képződött.

 Göller2015_2D  Göller2015_3D
 Göller2015Profile

A táv (Kernhof/Gscheid, Gsenger, Göller, Gsenger, Kernhof/Gscheid) cirka 8.5 km, 850m szintemelkedés, bruttó 4:00 óra. Kékkel a hömérséklet változása. A feljegyzés “szakállai” a szél okozta nyomáskilengések.

A viharos, lábról döntögető szél viszont makacsul megmaradt. Fenyegetett is, tépett, szaggatott, de mindhiába. Rendíthetetlen elszántsággal törtünk felfelé. Erőt adott az egyébként napsütéses gyönyörű idő, a remek látási viszonyok és a ránk váró panoráma a környező hegyvilágra. Tán nem is örültünk volna annyira a célba érkezésnek, ha nem kellett volna egy kicsit megszenvednünk érte. De, beszéljenek inkább a képek.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Snowshoeing, Sport, Story | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Kari 2019 | Sztefano-Space

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s